Tuppen og Lillemor, Orkan i Malmø

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 11.05.24

Den kjente barnekrangelen om Tuppen og Lillemor med "vennskaps bånd" til slåsskamp og "Jeg er`ke venner med deg mer" og "Jeg er`ke" om igjen og om igjen - rinner meg i tankene når en hører nytt fra Grand Prix i Malmø. Om slutten blir som mellom "Tuppen og Lillemor", som ble venner igjen betviler jeg sterkt - selv om en her har med voksne folk å gjøre i noe som skulle være en fredelig musikkonkurranse.

Kanskje galskapen er forståelig når en prøver å se sammenheng mellom religion/ideologi, kultur og politikk. I Malmø blandes alt i ei eksplosiv global smørje, som kan ende med at "Hurricane" feier Eurovisjonen av banen for godt. Her kommer sammenhengene klart til uttrykk - muslimer som Europa nå menger seg med - mot Israel og all dents kultur og sivilisasjon. Her kobles alt i ett vilt raseri selv om alt er snudd på hodet om hva som er rett og galt, sant og løgn. Her kobles dype emosjonelle krefter på som vi minnes fra tidligere Grand Prix og vinneren Bobbysocks med "La det svinge, la det rock and roll, la det svinge til du mister all kontroll, -".
Og da er det meget for ut skuende at Israels sang bærer navnet Hurricane som er utlagt Orkan.
Orkanen vokser fra den muslimske og frafalne verden - og åndelige og kulturelle orkaner skal man ta på alvor - for de kan bli farlige. Bevisste onde krefter starter dem som små virvelvinder - og kan ende med verdenskatastrofer hvis ikke vår sivilisasjons motkrefter forstår og stiller opp! Utenriksminister Eide gjør det ikke - og lite forstår han når han gleder seg over FN-vedtak som innlemmer statsløse "palestinere" som stat og uttaler: "at den israelske regjering legger seg ut med hele verden." Er det Hurricane som lyder og svirrer her også. Det blir en spennende avstemning i Malmø både for oss og Eide. For Israel er undrenes land! Ikke glem det.

 

Relatert stoff
Det grønne skiftet og profetene Esaias og Mika