Klipp og kommentar, 13.7.2004

 

Av Lars-Arne Høgetveit i www.kommentar-avisa.no

 

Bush nei til vigsel av homofile melder www.dagen.se 11.07.2004

 

Bush-nej till homovigslar

Den amerikanske presidenten George Bush agerar energiskt för att förhindra äktenskap mellan homosexuella.

Kommande vecka ska senaten ta ställning till ett lagförslag som förbjuder äktenskap mellan homosexuella. Bush uppmanar nu ledamöterna att rösta för förbudet.

Äktenskap bör definieras som unionen mellan en man och en kvinna, sa president Bush i sitt radiosända veckotal, uppger Ekot.

– Om man tillåter homosexuella vigslar, så förlorar äktenskapet sina religiösa och naturliga rötter och sin mening, menar presidenten.

Bushs demokratiske motståndare, John Kerry, är emot ett förbud och vill i stället att varje delstat skaavgöra frågan.

På onsdag avgörs frågan i senaten. För att en lagändring ska införas krävs två tredjedels majoritet, och det lär inte ligga inom räckhåll, enligt politiska bedömare i USA.”

 

Norges Kommentar Avis

Her ser man noe av bakgrunnen til at også flertallet av norske journalister bruker enhver anledning til å spre usanne rykter og svært subjektive og politiserte ”nyheter og kommentarer” om president Bush. Denne mannen er et menneske med de feil og mangler som et menneske har. Men nyhetsoppslag, som vi kjenner til, tyder på at Bush har et avklart bibelsk syn på homofili og også på fosterdrap. Han ser ut til å ha skjønt at om USA skal overleve som nasjon kan man verken fortsette å legalisere fosterdrap eller homofili. Det er for så vidt elementært for den som kan litt grunnleggende biologi.

Guds ord viser oss hvor veien til hvordan et samfunn som vil overleve på en god måte er. Bush ser i denne saken ut til å være på kollisjonskurs med de liberale som ofte synes å være i flertall, men samtidig er allikevel Bush i et solid evigvarende flertall, fordi om man taler Guds sak vil Gud være ens garantist for Sannheten. Denne garantist setter til slutt endelig strek for synden som homofili er. Gud kaller homofili praksis for skjendeselsverk i Romerbrevet kapittel 1, det må vi også kalle det.