MED UTSIKT FRA EN SOKKEL

Et forsvar for heimstad og samhold i møte med en fremmed nasjons autoritetssymbol.

"Et kjennetegn på totalitære samfunn er at de tvinger sine medlemmer til å leve med selvmotsigelser fordi de offisielle løgnene ikke samsvarer med virkeligheten."

"I Drammen skal det feires "mangfoldsuke" ved inngangen til årets Pride, som i det nye Norge er blitt en slags offisiell høytid, og kommunen pålegger alle skolene – og barnehagene! – å markere begivenheten ved å heise regnbueflagget den 28. mai." Ikke alle bifaller.

"De som er apparatsjiker i det nye Norge, har ikke noe annet svar på dette enn at splittelse er inkludering." (Christian Skaug, document.no 24. mai.)

 

Dag J. Høgetveit; 1. juli 2024

 

 

Ingen over – knapt noen ved siden. Jørgen Løvland – mannen fremfor noen bak "det rene norske flagg" – har noen sommeruker hatt et underlig skue fra sin sokkel.

Flaggstengene i synsfeltet til statsministeren som (i det som for mange fortoner seg som historiens tåke) i 1905 måtte forklare kong Oscar hvordan verden egentlig var å forstå – synsfeltet har vært preget av en annen nasjons flagg. Homo-nasjonens. Et flagg unnfanget i LSD-rus – et flagg Gilbert Baker eksplisitt har sydd for "a gay nation". Et frastøtende symbol.

"Klokka 11 sa han at han ikkje kunne meir, og ein time seinare lyfte han hendene og sa til familien som sat kring han: "Takk for alt:" Og endå ei stund etter: "Hold i hop.""

Det er hundre og to år tilbake; 21. august 1922 – Per Eivind Hems tekst.

"Hold sammen", står det på sokkelen i Kristiansand.

 

               (Foto: D.J.H.)

"I 50 år har regnbueflagget signalisert politiske rettighetskamper. I dag jobber aktivister så hardt de bare kan for å kalle det for noe helt annet", skriver Subjekt-redaktør Danby Choi.

"Regnbueflagget blir ikke å vaie fra Stortinget under årets markering. Sekretariatslederen sier Stortinget ikke flagger for politiske markeringer" – fremdeles Subjekt.

Eller med Stortingspresidenten (TV2/NTB): "-Etter en grundig vurdering våren 2019 besluttet presidentskapet at man ikke ønsker å åpne for flagging fra stortingsbygningen ved politiske markeringsdager og arrangementer. Presidentskapet holder fast ved denne vurderingen."

Men foran Stortingspresident Løvland henger uke etter uke Gilbert Bakers revolusjonære banner: "I thought of the American flagof thetricolor from the French Revolution and how both flags owed their beginnings to a riot, a rebellion, or revolution. I thought a gay nation should have a flag too, to proclaim its own idea of power."

 (Foto: D.J.H.)

Den som har fått med seg en gjennomsnitts 17. mai-tale, er blitt belært med hvordan Eidsvolds-grundloven er inspirert fra den amerikanske og franske revolusjon. Men motsetningen kunne vanskelig være større – med Os Guinness (The Magna Carta of Humanity – Sinai's Revolutionary Faith and the Future of Freedom, s.18.31.27):

 

"Akkurat som the Great Awakening på 1730-tallet førte til den amerikanske revolusjonen i 1776, så håper de radikale at deres "great awokening" i dag vil lede til den andre amerikanske revolusjonen og oppfylle de urealiserte drømmene fra 1789."

 "… 1789 har forrådt sitt løfte igjen og igjen – i alle tre hoved-former. Formet og bundet av sine antagelser, kan den ikke håpe å gjøre annet. Den er defekt, den betyr katastrofe for menneskeheten, og den behøver grundig revurderes og bestemt avvises. Paris og 1789 i hvilken som helst form ender med revolusjonære som er ødeleggere og tyranner. Behovet i dag er for restauratører og byggere."

"Amerika kan ikke permanent tåle halvt 1776 og halvt 1789. Kompromissene, motsetningene, hykleriet, ulikhetene og ondskapen har bygget seg opp uadressert. Vredens druer har modnet igjen, og valget som står foran Amerika er enkelt. Enten går Amerika best fremover ved først å gå tilbake, eller så er Amerika i ferd med å høste en fremtid i hvilken det verste enda en gang vil være korrupsjonen av de beste."

 

Tilbake til homo-flagget – som i år også preger hva en gang var Det teologiske menighetsfakultet – fra 2018 MF vitenskapelig høyskole.

Kjell Skartveit, Dagen 27. juni: "En vitenskapelig høyskole som MF kan ikke bevare sin vitenskapelige integritet uten at dens ansatte har frihet til å søke sannheten i sin forskning, men prideflagget har andre idealer enn sannhet og frihet, noe historien har vist oss.

I et idéhistorisk perspektiv er det som å være vitne til hvordan John Locke og troen på Gud som lovens utgangspunkt, taper i kampen mot Jean-Jacques Rousseau.

Det rektor Vidar Haanes i virkeligheten gjorde, var nemlig å bøye seg for Rousseaus tro på allmennviljen og forståelsen av vår tids institusjoner som årsaken til undertrykkelse, og på naturtilstanden som en paradisisk tilværelse.

En tro som la grunnlaget for den franske revolusjons terrorvelde og drapet på tusener av kirkens folk, mens John Locke inspirerte nordmenn til en grunnlov som førte til velstand og frihet."

"Å flagge med prideflagget innebærer at man bøyer seg for allmennviljen, selv om den innebærer et angrep på en objektiv sannhet og ideen om vitenskap som subjektivt og politisk betinget. I tillegg utfordrer den også våre moralske standarder."

"Prideflagget opphever også alle kategorier, og kjønnet er derfor subjektivt betinget. Lesbiske Kim Friele advarte kraftig mot denne troen…  Hun forsto at under denne troens faner ville det være umulig å drive kvinnekamp og kamp for lesbisk frigjøring. Slike kamper krever at kategorien kjønn opprettholdes.

En skeiv virkelighetsforståelse gir oss nemlig ikke den friheten som vitenskapen forutsetter, noe stadig flere akademikere erfarer. Det er nok å nevne navn som Jordan Peterson, Kathleen Stock og vår egen Anne Kalvig."

"Det er som om dagens ledelse ved Menighetsfakultetet ber om unnskyldning for at deres forgjengere trodde på en hellig Gud som er sannhet fra evighet av, og som ikke lar seg diktere av menneskets lunefulle innfall."

"Den friheten noen tror finnes under prideflagget, er en illusjon. MFs heising av prideflagget er en hyllest av en revolusjon, og blir derfor et angrep på både kristen tro og vitenskapen. Det kan godt være at ledelsen ved Menighetsfakultetet vinner verdens anseelse ved sitt valg, men konsekvensen er at de taper sin sjel."

It's a

(D.J.H.)

P.S.

En av ytterst politkere som er verdt anvendt lyttetideia var slik her – Nigel Farage (https://youtu.be/hhGh93JDja4; 27. juni): "‑When I say moral decline, what I mean is this: We've completely forgotten that what underpins everything that was built, fought for and defended in this country, was the basic principle that we are built on Judeo-Christian principles – that underpins everything in our country. And I believe, I believe that what matters is family, community, and country. These are the things in our hearts that matter to all of us, and in some way they're all under attack. And much of this comes from an education system that from primary school, all the way through university, is poisoning the minds of our young people …"

Og – som en fortsettelse etter Os Guinness – knappe ni minutter med Stephen K. Bannon 28. mai – Bannon er bedt stille til fengsling 1. juli: https://rumble.com/v54f05h-bannon-you-must-focus-on-victory-at-all-costs.html.