Kjedekonkurranse - helt feil

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 10.09.24

I Bondebladet 29.08.24 s. 10 siteres representant for kjedemakten med følgende:

"Vi har ingen planer om å kutte bruk av prisjegere. Det er umulig å være billigst om en ikke sjekker hva prisene i markedet er, det gjelder i all handel - -".

Dette er selvsagt helt feil - rent bortsett fra at det åpner opp for å justere prisene seg i mellom.

 

Tenk om de heller kunne tenke at vi jobber for å skaffe oss faste, gode avtaler med varer av god kvalitet - og gjorde vårt ytterste for å gjøre omsetningen så effektiv som vi maktet.  Da kunne kunden selv sjekke prisene og kvaliteten - og ville bli faste gode kunder hos de som ikke bare tenkte "billigst" og fikk tiltro til over tid.

 

Hvis ikke dette globalist tyranniet tar slutt vil direktesalg og annen omsetning - i alle fall på bygdene og tettsteder - eksplodere, noe både produsent og kunde vil tjene på. Kjøp hos bonden - trygg din framtid!!

La meg i samme rennet minne om den verste pris- , inflasjons- og rentedriver som ødelegger den gode norske økonomi vi hadde er: strøm og strømkabler, den store "elefanten" i rommet politikerne ikke vil snakke om. Strømmen fra Norge utgjør under 1% av el-forsyningen i EU, men gassen vår utgjør ca 23%. Kvalifiserte, eldre energifolk uttaler at hadde vi hatt mannfolk som kunne utnyttet dette forhandlingskortet - kunne vi fått orden på avtalene, strømprisene og Norges økonomi igjen. Vårt land som i alle ledd har gjort seg avhengig av vel utbygd vannkraft til levelig pris for hus og hjem og gode arbeidsplasser med en god områdefordel for næringslivet. Dagens nivå på mange og stigende priser ruinerer landet vårt - drevet av strømprisene i krik og krok.