Hvem vant lokal-valget 2023?

 

 

Av Lars Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 23.09.23

 

Blå side, rød side – er det så enkelt at det i dag er store forskjeller på de politiske fargene? Nå har rød-grønn side blitt byttet ut med blå side i flere norske byer og kommuner. Og før det var det blå side i rikspolitikken, før Støre regjeringen med Senterpartiet kom i regjering i 2021. Betyr det noe vesentlig for den politiske retningen?
Vi må forstå at det er ideologier som styrer Norge – en ideologi er slik at den har taket på en person, personen styrer ikke det. Er forskjellen stor på rød og blå ideologi i dag? Det var forskjeller i sin tid. I dag derimot har disse politiske farger mere til felles en ulikheter. Noen ulikheter er det på vektleggingen av noen økonomiske saker, noen prioriteringer – men i de store viktige linjene som styrer nasjonens retning, er det lite forskjeller av betydning å se.

Viktige ideologiske saker skal vi se på nå, og nevne noen få stikkords vis. Og skal du ha en Løsning, velger du motsatt av hva jeg viser skjer i samfunns styringen under her.

1.     «Gud er død» lærte vi fra filosofen Friedrich Nietzsche (1844-1900) – der er vantroen på blå og rød side også – politikken preges av det. Det får store konsekvenser for oss om vi parkerer Menneskeverdet, basert i Vår Skaper.

2.     Abort – der er blå og rød side på linje, de vil ikke verne om fosteret i mors liv, barnet. Nå er nasjonen nede i et fødselstall på 1,4 barn /fertile kvinne. Skal vi overleve som Nasjon må den minimum ligge på 2,2, vi lå rundt 2,75 i 1968. Så kan hver enkelt regne på fødselstall der Norge i 1946 var en befolkning rundt 3 millioner og med 71 000 fødsler (levende og døde) mot i dag ca 51 000 fødsler i en befolkning på rundt 5,5 millioner.

3.     Likestillingsloven – ikke det at vi skal ha lik lønn for likt arbeid, men at en skal tvinge familier til det ytterste ut i det ytre arbeidslivet, mens arbeidsplassen i hjemmet blir sett ned på og snakket ned.

4.     Nasjonalstaten – som vi leser om i Apostelgjerningene 17, 26+ – ser man ikke lenger som et mål. Det å kunne bo trygt innenfor sikre grenser, med et troverdig forsvar, god demografi og en solid bondebefolkning som kan fø Folket er ikke viktig og prioritert.

5.     Familien og hjemmet er sterkt nedprioritert i økonomiske insitamenter. Det er ikke ideologisk riktig, sett fra de røde og blå og støtte sterke bærekraftige og selvstendige hjem. Foreldreretten svekkes, barnehager og grunnskoler preges av å skulle ta over for foreldrene hele foreldreansvaret. Og som vaktbikkjer bygger man inn læreplaner og institusjoner som skal sørge for at foreldrerollen/ansvaret svekkes år for år. Barnevernet bl.a. skal være til barnets beste, men ligger der og vaker som et Stasi, der lærere, helsepersonell inkl helsesøster, nabokona m.fl. skal melde inn den minste tvil, i strid med bl.a. Forvaltningsloven. Den 12.09.23 ble Norge igjen dømt i 9 barnevernssaker i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg!

6.     Læreplaner i grunnskolen blir mere og mer pervertert – de fleste vet at det finnes kun 2 kjønn, mann og kvinne – og de fleste enser nok at det er en livsstil som er til det beste for våre barn – men et svært svært lite mindretall kjører svært aggressivt på med lobby virksomhet, der mediene spiller på lag – for der sitter deres representanter under skjul av å være uavhengige journalister. Flere husker kanskje Erna Solbergs deltagelse i en VG filmsnutt der hun truer en Nordmann på det groveste om han ikke heier på de norske skigutta- og jentene. Ett signal til Ola og Kari om å begrense sin ytringsfrihet. Selv låste Solbergregjeringen og den norske stat ned covid-kommunikasjon i det offentlige i 60 år! (Hun ba om 100 år.) Noen husker kanskje også VGs videosnutt der Bent Høie som statsråd, Brenna m.fl. laget et opplegg for «Homo lobbyen». Den siste minnet mest om en sterkt Satan inspirert film.

7.     Skattetrykket direkte og indirekte holdes svært høyt, få i mellomklassen skal få anledning til å kunne bygge seg opp slik at de blir mere uavhengige av Staten. Og i dag opplever vi igjen et sterkt rentepress, og enkelt sagt styres  rentebelastningen av Norges Bank (i hvert fall i teorien) dit at folk skal slite…og nasjonen Norge har sluppet løs strøm prisen, som har vært en faktor for renteoppgangen (En annen inflasjons trigger er høye drivstoffpriser, i «oljelandet Norge».). Bevisst?
Lite skjer uten et ideologisk fortegn. Bondestanden tynes på flere områder, både byråkratisk og nå med «klima/miljø» «politi» som glemmer at det var Bondestanden (med mye Haugianere) som bygde mye av Nasjonen utover 1800 tallet og førte Norge inn i velstand, med små økonomiske midler. De jobbet mye, hadde bra med barn, re-investerte kapitalen de bygde opp i familien og bedriftene.

Skal vi sitere en ideolog fra 1923, så skrev Aps nestleder den gang professor Edvard Bull – slik:

«Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen og ekteskapet og fødselsregistreringen. Vi skal slåss uforsonlig med den bestående offisielle lutherdom som andre fordummende sekter. Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk. Fordi vi mener at religion i og for seg er en privatsak.»

Går du inn og analyserer hvert enkelt område i Bulls sitat, så vil du oppdage at både blå og rød side siste tiårene har jobbet i samme retning. Blå side, vil nok protestere på enkelte ting, men vi ser den ideologiske retningen partier får når de har erklært at «Gud er død». Du skal bare ta en titt i læreplanverket for norsk grunnskole, den siste revisjonen nå erklærte tydeligere enn noen gang at Gud er død, etter flere tiår med darwinisme, kommer nå angrepet også konkret på Naturretten som forteller hver og en av oss at det er 2 kjønn. Først «drap man Gud» med darwinismen, og så plukket man bit for bit av Sannheten og Bærekraften i barnas lærdom – og de som ikke vil Tro på den nye gud/ideologien, trues nå med fengsel. Hevder man at Gud er død ligger over-mennesket ideologien snublende nær.

Så var det ingen vinner av valget – men bare en fargenyanse i forskjell før neste fargenyanse blir en til del gjennom media. Ola og Kari er blitt ideologisk blinde, og det var nok meningen. Nettavisen skriver 22.09.23: «Mangemilliardæren er bekymret over woke-bevegelsen og mentalitetsendringer i Vesten.»… «– Det er ikke tvil om at den oppvoksende slekt blir bombardert med falsk informasjon og informasjon som er vrangforestillinger og feil. De blir ikke oppdratt til noen fundamentale verdier, sier en av verdens rikeste nordmenn, Kristian Siem (74), til Nettavisen.» Fundamentale verdier, ja, jo Edvard Bull visste hva disse fundamentale verdiene var – han likte dem heller ikke.