Europas blodige historie og Israels kamp mot Hamas

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 01.11.23

 

Palestina-araberne begikk en enorm massakre mot jødene lørdag 7. okt., da var "begeret fullt". Ca 1 400 mennesker fra babyer, til barn og voksne var slaktet på den mest bestialske måte, samt gisseltaking. Israel gikk til aksjon - måtte gå til aksjon. Dette ønsker selvsagt Vesten å glemme snarest mulig - og Brende ytrer at nå har jødene brent opp den sympati de hadde etter nevnte dato. Slå den. Hadde de noe før?

Jødene kan ikke stoppe før Hamas er nedkjempet ytrer de klart og tydelig. Noe annet er umulig mot den slags folk - som Hitler i sin tid - krefter lik Hamas som var allierte med nazistene og hadde samme målsetting: utryddelse av jødene og nå deres eneste jordiske tilflukt:  jødestaten Israel som de fikk etter forrige forsøk på utryddelse: Europas Holocaust. Hamas vil ha dem på havet! Hitler tok også gisler og samlet dem i fangeleirer. Det hele ble avsluttet med atombomben og utryddelse av to byer i Japan.

Det minner om "Den vestlige sivilisasjons redningsmann": sir Winston Churchill. Han møtte den besatte Hitler med «Victory at all cost". Og Hitler fikk kjenne at den gamlingen (64) han mente ingen brydde seg om - forstod hvem Hitler var og hva som måtte gjøres. En kjenning av meg kom tilbake fra Kina i de dager og husker et utbombet London. Hitler fikk smake gamlingen på D-day, ildbombing av Dresden også Hamburg om jeg ikke husker feil. Etter massiv bombing og D-day og utslettelse med atombomber av to japanske byer ble det slutt på den onde folk og krigen sluttet - ved forhandlingsbordet hvor alle kriger slutter. (Jeg har ikke lite stoff på det den grusomme lege Ishi (ikke ulik Mengele) i Harbin i Mansjuria drev på med av kjemisk biologisk krigføring. Misjonærene var der, og vi vet det.)

Statsminister i England ifør 2.v.k. krigen - Chamberline - han med fredspapiret - minner ikke lite om Norges regjering med utenriksminister Eide i spissen sammen med et stort flertall i FN, inklusiv Norge, som jeg siterer under:

"FLERTALL: 120 land i FNs Generalforsamling stemte fredag kveld for en resolusjon som krever umiddelbar humanitær våpenhvile. – Jeg er glad for at vi, sammen med noen europeiske land og veldig mange ikke-europeiske land, stemte for dette, og bidro til at det ble en resolusjon som det ble mulig å stemme for, sier utenriksminister Barth Eide. «Nå melder han seg på som fredsmegler - derfor stekker han mot Israel i FN som eneste av de nordiske nasjoner, men så har de en annen historie i forhold til jødene!! Støre fordømmer Israel og sier de går over "streken." Hvilken strek og for en "Fredsnasjon - for noen Israels venner. Er det Osloavtalen som ble til Oslokrigen eller Stanghelle i Aft. kaller en bløff som førte ingen steds hen.

 

Som vi har sett over, har De Europeiske land et håpløst alibi for å stoppe bombingen av Gaza. Sett dere ned og les den finslepne diplomaten - Oxford utdannet - Abba Ebans bok: "Mitt folk", hvor han kaller Europa for "Det forbannede, blodtørstige Kontinent." Det beste rådet dere trenger, er å hjelpe eller å la jødene rydde opp selv. Jeg antar Israel meget godt forstår Europas angst og motiver de som har fylt opp landene deres med muslimer. For FN-forsam-lingen antar jeg vil oppnå det stikk motsatte av det de tror. Dette lover ikke godt for Norge heller.

Man undres kanskje over parallell føring, men husk: "Menneskehjertet er så evig og uforanderlig det samme". S. Undset og Aleksander Solsjenitsyn engang ytret seg slik: - Skal du ødelegge et folk - kutt deres historiske røtter.! Kun våpen og midler forandres - det kan du lese deg til helt tilbake i GT. Til slutt: Glem ikke allmakten med styringa i alt politisk bråk. Les Guds Ord som vi skal skjønne når det skjer, til styrking av troen og til trøst.