Tekstboks:   Answers in Genesis Creation Museum, situert i den nordlige Kentucky i nærheten av Cincinnati Airport, åpner andre pinsedag 2007. (Illustrasjon: AiG)

 

 


Creation Museum åpner 28. mai

 

Av Tom Gallatin, for www.Kommentar-Avisa.no28.05.07

  (se også Norsk info om kreasjonisme.)

 

I USA - der delstatene Kentucky, Ohio og Indiana grenser til hverandre, nærmere bestemt i Petersburg ved Cincinatti lufthavn, åpnes det 6 mål store Creation Museum for publikum 28. mai. Museumet er høyteknologisk, kvalitetssikret og familievennlig. Det tar sikte på å presentere den sanne historien til verden og universet, slik Bibelen forteller den. Det er årlig ventet ca 250.000 besøkende til museet som innen en radius på omkring 1050 km favner nesten 2/3 av USAs befolkning (red. anm.). Organisasjonen Answer in Genesis legger ikke skjul på at museumet har et klart evangeliserende formål, der mennesker blir satt på valg i forhold til Jesus Kristus. De som står bak, er allerede godt kjent gjennom talere, bøker, filmer og ikke minst sin omfattende webside, www.answersingenesis.org.

 

Creation Museum har kostet 27 millioner dollar å bygge (ikke medregnet massiv dugnad). Og når museumet åpner sine dører så er alt betalt, takket være den enorme responsen i form av mindre gaver fra enkelt mennesker over hele USA. 

 

Allerede for mange måneder siden fattet verdens nyhetsbyråer interesse for dette helt unike senter for bibeltroskap. Med å presentere dette store prosjektet for sine lesere og lyttere har man prøvd å belyse ”det amerikanske fenomenet” som heter ”kreasjonisme”. At halvparten av amerikanere tror at jorda er ung og at Gud skapte alt slik Han forklarer i 1. Mosebok (bl.a. på 6 vanlig dager av 24 timer, red. anm.), er for postmoderne mennesker ubegripelig.

Noen av presse oppslagene har faktisk vært saklige. Men de ble skrevet av dem som har tatt seg bryet å besøke museets byggeplass og snakke med dem som står bak. Andre oppslag har hørt til den typen vi kjenner altfor godt til. Løgn og latterliggjøring har stort sett kommet fra dem som ikke har tatt seg bryet med å sette seg inn i saken.

 

Fredag den 25. mai ble museumet saklig presentert på ”Good Morning America”, sett av millioner av amerikanere. Hvis media oppmerksomheten for dette museumet blir så stort som de siste dagers opptrapping av intervjuer bærer bud om (37 på 5 dager, og med 90 medie-grupper påmeldt til åpningen), blir det interessant å følge med hvordan de norske medier skal dekke denne begivenheten – og også hvem som skal få lov til å uttale seg på vegne av hvem.  

 

Tekstboks:  
Fra inngangspartiet som er 12 meter høyt. (Foto: AiG)

 

Vi skal være i bønn for at denne ene dagen da vil bibeltroskap bli satt på dagsorden, og at mennesker overalt vil bli satt på valg. Vi må forvente at det kommer et motangrep fra djevelen som vil få de karakteristiske trekk. Kirkens menn vil stå fram og danne front med ondskapen. De vil si ”Har Gud virkelig sagt?”. Alle som våger å stå på Bibelens lære vil nærmest bli utpekt som en fare for vår siviliserte verden. Men igjennom all den støyen vil Den Hellige Ånd være i stand til å stille mennesker på valg.

 

Tekstboks:  
Ken Ham - leder for Answers in Genesis i USA,
med en datastyrt Tyranusaurus i bakgrunnen.
(Foto: AiG)