Klipp og kommentar, 28.02.2011

 
 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

Men Oslo da – dreper dere villdyr?

En elg har tatt seg en tur inn i Oslos gater og NTB melder:

”En elg på bytur måtte fredag ettermiddag bøte med livet i Oslo sentrum. Elgen hadde ruslet rundt flere steder i Oslo sentrum før den ble observert på Majorstua, der friluftsetaten avlivet dyret.” Tidligere hadde de en elg på Skøyen – og i det siste er det avlivet 5 dyr som er kommet inn i bebyggelsen. - - - De skriver videre: ”– Faren ved at de er lenge i bebyggelsen er at de kan bli litt grinete, men de fleste er ganske rolige så lenge de får ligge i ro i hager og grøntområder, sier Gimle.”

 

NKA kommenterer

Dette er jo et stadig tilbakevendende fenomen i Bygde-Norge og med langt farligere dyr enn elgen – selv om den kan være farlig nok når den går på to og stikker med klauvene. Men når de dukker opp i Oslos gater da skal de drepes – også ulven som dukket opp i Groruddalen for noen år siden. Og vi hører ikke et pip fra WWF- Rasmus Hansson i NRK, eller andre dyrevernorganisasjoner.

Men når ulvene raserer store saueflokker og truer bomiljøet i Bygde-Norge, da skal det søkes og søkes om fellingstillatelse så lenge at rovdyrene ofte er over alle hauger. Det samme gjelder ofte gaupe og bjørn også.

I Oslo bor det selvsagt folk, hunder og katter som kan bli utsatt for faren fra villdyrene – men det gjør det jo sannelig også i Bygde-Norge. Ikke rart at Bygde-Norge opplever seg undertrykt og nedvurdert. Vi synes politikere og myndigheter bør skyve hylekorene til sides og overlate saken til lokale bønder og jegere som i alle år har forvaltet norsk natur og sine nærområder på en god måte.