Klipp og kommentar, 22.08.2011

 
 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

Kirurg Mads Gilbert til Syria som sannhetsvitne?

NTB meldte 31.07 følgende: Syriske stridsvogner stormet Hama tidlig i dag etter en måneds beleiring. Statlige medier bekrefter at det har vært harde kamper i byen.- Minst 95 personer er drept etter at hæren angrep Hama, sier Ammar Qurabi, som leder Den nasjonale organisasjonen for menneskerettigheter. Tidligere på dagen sa Rami Abdel Rahman ved Det syriske instituttet for menneskerettigheter at hæren hadde skutt mot sivile og at minst 45 personer var drept. Rahman sa også at dødstallet kunne stige fordi så mange var såret. - Stridsvogner angriper fra alle retninger. De skyter vilkårlig med tunge maskingevær og kjører over improviserte sperringer som folk har bygd, sa en lege på telefon til nyhetsbyrået Reuters, mens skyting kunne høres i bakgrunnen.”

NKA kommenterer
Vi har fulgt situasjonen i Syria noe og sett at det er alvorlige hendelser som der skjer. Vi har brakt på det rene at det forut for Bashar al-Assads terror ikke ble skutt for eksempel 8 000 raketter (jamfør de 8 000 raketter fra Gaza inn i Israel) mot hæren – der hæren da tok til motmele.
Vi har også fulgt med om vi kunne oppdage Mads Gilbert (helten fra Gaza) i norske medier der han rapporterer om store lidelser blant sivilbefolkningen da Assad begynte sin terror mot sine landsmenn og der Gilbert klart fordelte skylden ut i fra en høy moralsk standard.

Men Gilbert har så vidt vi ser ikke satt seg på første fly til Damaskus og ikke ser vi han i mediene kveld etter kveld fra landet – hvor er han? Kanskje han planlegger nye aksjoner i Gaza nå når Hamas igjen skyter raketter mot jødene i bl.a. Ashkelon? For Gilbert har - slik han nok ser det selv - en forkjærlighet for sannhet og rettferdighet – konkret dokumentert den gang i januar 2009 da han skal ha vært lokalisert i etasjen over hovedkvarteret til Hamas på Shifa sykehus i Gaza by under operasjon støpt bly. Kanskje Gilbert igjen får utbetalt støtte fra den norske regjering for sin nye tur til Gaza? Men vi kan håpe at regjeringen nå har rukket å lese i hvert fall uttalelsene fra Goldstone med flere som etter lang tid endelig synes å ha innhentet fakta og ha forstått dem.

I Hamas sin logo
krysser to sverd Klippedomen i Jerusalem, med omkransende palestinske flagg med et kart over dagens Israel. Budskapet er klart: Jøder har ikke noe hjemland her om vi får makten. Hollocaust II Gilbert? En terrorist er en terrorist uansett hvor bomben smeller. Og ett dødt menneske er alltid en tragedie uansett etnisitet. Men legg merke til følgende: I kampene mellom PLO-terroristene og Hamas-terroristene, ble det drept om lag 1 000 mennesker i 2008! Disse, eller tusenvis av uskyldige arabere som ble henrettet av terroristene, fikk ingen oppmerksomhet i Norge og deres liv var mindre verdt for Mads Gilbert og de norske mediene, nettopp fordi man ikke kunne bruke dem mot Israel. Hvorfor lar nordmenn journalister drive som de gjør og desinformerer det norske folk? Og Wisenthalsenteret spør med rette: Hvor var Sikkerhetsrådet da Hamas raketter begynte å skyte seg inn på en jødisk befolkning på rundt 500 000? Selv i Norge som skryter av sitt demokratiske folkeferd er Internett godt å ha med engelskspråklig informasjon om hendelser verden over!