Klipp og kommentar, 18.02.2008

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

”- HIV er en homo-sykdom” 

 

Dagen Magazinet har et oppslag den 15.02.08 der Matt Foreman, leder for ”Gay and Lesbian National Task Force” uttaler: ”- Vi må innse fakta, sier han om det faktum at mer enn 70 prosent av de som har HIV i USA er homofile eller bifile.”

 

Matt Foreman sier videre: ”- Internt sett, når tallene kommer for en dag, så virker det som om det etablerte homoseksuelle samfunnet bare rister det av seg og sier at det ikke er deres problem. Folkens, når 70 prosent av folkene i dette landet med HIV er homoseksuelle eller bifile, så kan vi ikke fornekte at HIV er en homo-sykdom, sier Matt Foreman, lederen for National Gay and Lesbian Task Force i en presseuttalelse.” Og han får støtte også av en tidligere leder i samme organisasjon, Lorri Jean.

 

Lederen for Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring i Norge, Jon Reidar Øyan, avviser kontakt informasjonen når han blir gjort oppmerksom på den kontroversielle uttalelsen. - Helt urimelig. Dette er så flåsete at det faller på sin egen urimelighet. Har ikke noe behov for å kommentere dette ytterlige, sier han.”

 

 

NKA kommenterer

 

Bibelens norm for samlivet er slik det var fra starten av ”en kvinne og en mann i et livslangt ekteskap”. Den normen forebygger en slik sykdom vi her snakker om.

 

Det kan være flere veier til å bli HIV-smittet, bl.a. gjennom infeksjon ved blodoverføring og i en del tilfeller dårlig hygiene ved vaksinasjon i u-land – men disse uttalelsene fra USA dreier seg ikke om slike smittemåter. De dreier seg om en livsstil som påfører sine medmennesker en dødelig sykdom.
At denne livsstilen er svært risikobefengt mht døden er omtalt i flere bøker de seneste 10årene, også fra norske fagfolk – så informasjon er ikke ny.

 

Det er alvorlig når representanter, alà Øyan kaller dette flåsete – siden han da ikke tar fakta på alvor og flere vil bli HIV-smittet!

 

Vi skal ikke kommentere saken så mye mer en å sitere to bibelsteder, først Romerbrevet 1, 24-27:
”Derfor overgav også Gud dem i deres hjerters lyster til urenhet, til å vanære sine legemer sig i mellem, de som byttet Guds sannhet bort mot løgn og æret og dyrket skapningen fremfor skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. 26 Derfor overgav Gud dem til skammelige lyster; for både deres kvinner forvendte den naturlige bruk til den unaturlige, og på samme vis forlot også mennene den naturlige bruk av kvinnen og brente i sin lyst efter hverandre, så at menn drev skjenselsverk med menn, og fikk på sig selv det vederlag for sin forvillelse som rett var.”

 

Veien til Livet for denne type forfeilet livsanskuelse er som for alle andre syndere veien til Golgata der Jesus Kristus tok på seg din og min syndeskyld:

For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv; for Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulde bli frelst ved ham. Den som tror på ham, blir ikke dømt; den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn. Og dette er dommen, at lyset er kommet til verden, og menneskene elsket mørket fremfor lyset; for deres gjerninger var onde. For hver den som gjør ondt, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli refset; men den som gjør sannheten, han kommer til lyset, for at hans gjerninger må bli åpenbaret; for de er gjort i Gud.” (Johannes evangeliet 3, 16-21)