Klipp og kommentar, 11.02.2008

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

Støre på linje med Israels terrorsyn?

 

Norges Utenriksminister Støre er blitt invitert til samtaler av Taliban, men Norges UD sier kontant nei! Dette i følge Nettavisen.no 29.01.08

Så skriver Nettavisen:
Støre avslår
Jonas Gahr Støre befinner seg i Beijing, men kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet Anne Lene Sandsten sier til Nettavisen at Norge ikke forhandler med Taliban. - Norge forhandler ikke med Taliban eller andre grupper som står for vold og terror.

NKA kommenterer
Det er med interesse man nå hører slike uttalelser fra en sosialistisk regjering i Norge – uttalen er på linje med Israelske uttalelser for noen år tilbake. Altså ”- Norge forhandler ikke med Taliban eller andre grupper som står for vold og terror.”

En slik uttalelse kommer i kjølvannet av et terroranslag mot en norsk UD delegasjon i Afganistan som kostet ett norsk liv og der likeså godt UD-sjefen selv - Støre - kunne blitt dødsoffer nr 2. Nå er man altså skremt og vil ikke samtale med grupper som står for vold og terror. Nye toner må dette være siden Støres UD i mai 2006, som første Europeiske land, tok i mot sentrale Hamas representanter i selve UD!
Hamas dreper både sine egne, kvinner og barn. Men nå rammet det altså nordmenn selv i utlandet og ikke jøder eller arabere som støtter jødenes kamp mot ”vold og terror”.

Når vil Regjeringen støtte jødenes absolutte rett til liv innen for sikre grenser? Når vil de signalisere til Israel at ”dere vil få nok olje fra Norge om dere skulle trenge det” for Norge støtter uavkortet land som kjemper mot ”vold og terror”!