Klipp og kommentar, 27.04.2007

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

40 Syriske generaler på hemmelig oppdrag i Iran!

Debka.com melder 23.04.07, fritt gjengitt, at en delegasjon ledet av Maj. Gen. Yahya L. Solayman, som er ansvarlig for krigsplanlegging i den syriske militære generalstaben – startet et besøk i Iran den 18.04.07.

 

Israel ser flere grunner for bekymring mht dette besøket:

1. Det var en usedvanlig stor delegasjon og den var bredt sammensatt fra de forskjellige grener av det syriske forsvar.

2. Dette var absolutt toppen av de militære med ansvar for krigsplanlegging.

3. Installasjoner og våpen som ble vist den syriske delegasjonen. Ruter for våpentransport fra Iran til Syria og Hizballah skal ha blitt gjennomgått.

4. Delegasjonens besøk varte usedvanlig lenge, i over 6 dager uten at det da ble vist tegn til at de skulle hjem igjen til Syria.

 

NKA kommenterer

Klipp og Kommentar datert 04.04.2007 tar opp noe av det som kan være i emning i Midtøsten. Dette besøket av 40 syriske generaler forsterker et inntrykk av at noe er under oppseiling og det er å håpe at Israel og verden for øvrig inklusive Norge nå sender signaler til Iran om hvor ”skapet skal stå”. Det en kan frykte er at flere stater egentlig har felles interesse med Iran, siden Iran sterkt fronter et hat mot Israel – og de satser store pengesummer og mye arbeid (les ondskap) på å nå sine mål!

 

 

Innholdet i Ole Hallesbys tale i 1953 frelste radiolyttere

Vi klipper fra en e-post som kom inn til redaksjonen fra www.Josafat.no i går:

”Etter at Hallesby hadde holdt sin ”helvedstale” i januar 1953 fikk han oppleve sterke og mange reaksjoner fra tidsånden. I boken ”Lyset fra Golgata”, Sambåndets forlag 2006, er det en gripende historie om hvordan Gud handlet etter at Hallesby frimodig hadde talt som Bibelen taler. Det Hallesby her fikk erfare er en bekreftelse på Bibelens ord i Hebreerbrevet 10:35 der det står ”Kast derfor ikke bort deres frimodighet, som har stor lønn!”. Historien fra boken er tatt med under:

”Jeg kan huske jeg var på Arbeidermøtet i Oslo i desember dette året, altså i 1953. Og jeg skal aldri glemme da den rakryggede og ydmyke professoren (Ole Hallesby) sto fram for å fortelle litt om hvordan han hadde opplevd den siste harde tiden han nå hadde vært gjennom. Men, forsetter Martin Omdal, dere skulle sett professoren strålte, da han sa: – Men, mine venner, jeg har fått mer enn tusen brev! Mer enn tusen brev fra kvinner og menn, omkring i Norge, som på grunn av den prekenen har måtte gjøre opp sin sak med Gud - og er blitt frelst!”

 

NKA kommenterer

Det er ikke underlig at det ble storm etter talen til Hallesby. Når Djevelen skjelver så settes hans arbeidere på jorden i sving. Og hans skjelven grunner i Golgataverket der han en gang for alle fikk sitt nederlag og Jesus Kristus overvant døden.

 

 

Putin sto bak polonium-210 drapet på Litvinenko?

I følge The Daily Mail vil Scotland Yard sikte tre russere for drapet på Litvinenko og det er ønsket at de skal utleveres fra Russland.

Ifølge avisen skal det være Andrei Lugovoy, Dmitri Kovtun og Vyacheslav Sokolenko som blir siktet, alle tidligere KGB offiserer.

 

NKA kommenter

Dersom det kommer en siktelse regner analytikere med at forholdet mellom Russland og Storbritannia vil bli svært anspent. Fra før av ønsker ikke Storbritannia å utlevere Boris Berezovsky. Berezovsky fikk politisk asyl i Storbritannia i år 2000 grunnet sin kritikk av Vladimir Putin. Boris Berezovsky hever det var Putin som egentlig sto bak drapsordren på Livinenko. Altså en regelrett småskala statsterrorisme, hvilket neppe er usannsynlig. Bevisene i saken skal være gode og flere med kjennskap til Russland peker også på Putin som oppdragsgiver.

Russerne er kjent som gode sjakkspillere og de har nok også denne gangen lagt sin slagplan, men i Vesten ser man etter hvert et bilde av en diktaturstat som igjen vokser frem. Russland har nå mye penger fra bl.a. gass salget sitt og på toppen sitter en tidligere KGB-offiser og leder det hele med en kraftig militær opprustning som det er lenge siden man så der øst.

Det er de som kun venter på den ”store smellen”, der USA blir involvert på flere fronter - Russland vil da ha relativt fritt spillerom på flere kontinenter og de har også sine mektige allierte som de øker kontakten med år for år. Man kan undres over hvorfor ikke flere har de Bibelske profetier om bl.a. Russland på arbeidspulten foran seg? For de begynner å bli ”ubehagelig” presise og vil til sist få sin oppfyllelse til liten glede for Putin.