Klipp og kommentar, 03.02.2007

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

Krever ett års pause i Italia etter supporterbråk

Aftenposten.no publiserte en NTB sak 3.2.07 der italienske fotballselebriteter krever stopp i landets fotball i et helt år pga alvorlig gjentagende supporter bråk. Siste hendelsen var fredag da en politimann ble drept og flere hundre fans skadd da Catania- og Palermo-supporterne barket sammen.

Til media sier spilleforeningens president Sergio Campana: ”– Fotballen bør stanses i et år slik at vi kan reflektere over all ondskapen den skaper. Kulturen rundt vår sport er helt gal og må revitaliseres. Vi trenger tid for å rydde opp.”

Man frykter nå at hele vårsesongen kan bli kansellert og en landskamp mot Romania er allerede kansellert. Italias sportsminister, Giovanna Melandri, tolerere ikke den volden som skjer nå.

NKA kommenterer

NKA fikk fra enkelte litt ”pepper” for de oppslagene som du kan lese over i ”Relaterte saker”. Men når den italienske spilleforeningens president Sergio Campana uttaler at ”– Fotballen bør stanses i et år slik at vi kan reflektere over all ondskapen den skaper.” – kan man undre seg over hvor godt noen her i Norge har satt seg inn i fotballens verdifundament – som nå altså genererer stor ondskap?

Den italienske fotballmaskinen står for en omsetning på flere milliarder i året, så det er ingen liten industri vi her er vitne til at man mer en antyder bør stoppes i en lengre periode. Det er et drastisk tiltak, men man aner nok den iboende ondskap som man tror man kan få kontrollen over ved kun å ta noen måneders pause.