Klipp og kommentar, 30.08.2006

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

 

UNIFIL kringkastet troppeforflytninger i Libanon

Karmel Israel-Nytt (www.karmel.net) melder 28.08.06:

 

”Under den 34 dager lange krigen mellom Israel og den islamske terrorgruppen Hizballah kringkastet og publiserte FNs UNIFIL styrke i Libanon detaljerte israelske troppeforflytninger. UNIFILs observasjoner var fra 30 minutter til 24 timer gamle og var detaljerte med hensyn til forsterkninger og bevegelser og bruk av utstyr. Israelske militærledere sier at informasjonen kan ha vært av stor verdi for Hizballah. UNIFIL publiserte ingen detaljerte opplysninger om Hizballahs bevegelser, skriver det amerikanske bladet The Weekly Standard.”

 

NKA kommenterer

Dette er interessant, FN var altså delaktig i krigen, men da på Hizballah, Syria og Irans side. FN består av ca 60 % totalitære stater så overraskende er det ikke.

 

Etter hukommelsen skjedde noe lignende også under Kosovo-krigen der en kineser tilhørende FN systemet, med avansert avlyttingsutstyr, sendte krigsinformasjon videre til sine allierte innstanser, slik at bl.a. USA fikk større problemer en nødvendig.

 

I juli kom også ubekreftede meldinger om at FN kvarteret som ble bombet av Israel, i Libanon i juli 2006, kunne ha hatt en slik funksjon, som nevnt over.

 

All krig er råtten, men den har sine spilleregler og når en ”fredsorganisasjon” med stor tyngde støtter terrorister har man vel passert en grense for hva gjelder både anstendighet og krigens regler.

 

Slik informasjon som over burde gi Den Norske Regjering et solid grunnlag for en offisiell henvendelse til FN systemet ved Kofi Annan – men man kan vel være redd for at Jens Stoltenberg ideologisk er på linje med FN i dette spørsmålet. For det er mer en sannsynlig at Regjeringen allerede har fått slik informasjon.