Klipp og kommentar, 27.10.2006

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

Syke av terrorfrykt i Oslo

 

25.10.06 melder www.nettavisen/ioslo, fritt gjengitt:

Terrorfrykten på Oslo vest, fører til sykdom hos de som bor der. Det ligger bl.a. to ambassader på Frogner, Den israelske og Den amerikanske. Innbyggerne går daglig rundt og er redde for terroranslag. Det er omkring 1000 barn og unge bosatt området – hvilket også i tillegg huser omkring 90 % av ambassadene i Norge.

Det man frykter er internasjonal terror bl.a. bilbomber. Når man kommer ut av Vang vgs ser man rett inn i geværmunningene utenfor Den amerikanske ambassaden. Det man frykter mest er Den iranske og Den israelske ambassaden, siden de er mest i søkelyset. Dette resulterer i angst og depresjoner for Frogners befolkning. Det er leder av bydelsutvalget i Frogner, Bjarne Ødegaard (H), som forteller dette til Nettavisen.

 

NKA kommenterer

Rett før den forrige Irak krigen kom undertegnede fra Midtøsten, den 15.01.91 på et av de siste Lufthansaflyene som gikk før det smalt. På flyplassen i Tel Aviv så man en gammel mann som prøvde å snike seg frem i de lange køene, men han ble resolutt stoppet og bedt om å holde køen. Når man landet i Norge landet man i et land der mange innbyggere var helt på terskelen til noe i nærheten av nervesammenbrudd – de fryktet en større internasjonal krig og da Kong Olav døde 17.01.91 ble det for noen mentalt for mye, samtidig som krigen i selve Irak brøt ut. Vi nordmenn er ikke vant til slike tilstander her oppe på vårt trygge ”bjerg”.

 

Nå har altså igjen Oslos befolkning sine tunge stunder i en by som internasjonalt er kjent for ”The Oslo Agreement” – hvilket i Israel er forbundet med et avtale resultat med økt terror og tap av sivile og militære liv. Man ønsket fred med terrorister og fikk bare mer blod.

Det skal også legges til at den 13. mai 2006 ønsket vår lands ledelse Hamas velkommen til Utenriksdepartementet! Det bør man huske lenge – Norge åpner altså opp for den trussel man nå føler på Frogner!

 

Hvorfor man på Frogner frykter Irans ambassade kan man undre seg over, siden Iran neppe plasserer bilbomber utenfor sine egne ambassader? Men utenfor Den israelske ambassaden der er nok faren reel, men hvorfor tillater da Norges Regjering internasjonal terrorisme å tre inn i landets UD. Kanskje innbyggerne på Frogner nå burde ta en telefon til Støre og Stoltenberg og fortelle dem hva de er med på! Referer da gjerne til artikkelen Verdensterrorismen besøker Norge. Trodde du at jødehatet var dødt? – etter å ha lest den kan man undres om ikke Regjeringen styrer ”den norske skuta” ut i full storm uten å ha skikkelig kart (les ideologisk ballast) om bord.