Klipp og kommentar, 22.12.2006

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

Det nye hedenskapet

 

20.12.06 skriver Dagen.no på lederplass om ”Det nye hedenskapet” og vi sakser litt:

 

”I en TV2-reportasje mandag kveld ble en liten norsk gren av den nyhedenske bevegelsen Wicca presentert for norsk offentlighet. TV-programmet etterlot inntrykk av mye tankeløs naivitet, slentrende ubehjelpelighet og primitiv religiøsitet. Men gradvis vokste det likevel frem et gufs av gamle og velkjente religionsfenomener. For dette er, når alt kommer til alt, ikke noe annet enn et moderne forsøk på å gjenopplive det gamle hedenskapet som profetene og apostlene i Bibelen kjempet så sterkt imot.

Noe av det mest hjerteskjærende ved TV-programmet mandag kveld var det innblikket det gav i samlivet til et ungt norsk presteektepar. Ektemannen var en ung vordende prest på 24 år. Men kona hans presenterte seg på fullt alvor som heks og som tilhenger av den nyhedenske wiccareligionen.”(…)”I alle fall avfotograferte denne delen av TV-programmet et urokkelig riktig bilde av den totale uforenligheten mellom wicca-hedenskapet og kristen tro.”

(…)”For dette nye hedenskapet er en like rystende grov krenkelse av Det første bud som tilbedelsen av korngudene i Baalreligionen var i Israels omverden på bibelsk tid.”

Dagen konkluderer med at dette er gammelt hedenskap og Dagens leder advarer mot dette og ber alle ruste seg mot dette hedenskapet.

 

 

NKA kommenterer

Det er interessant at Dagen på lederplass nevner dette og konkret wicca-hedenskapet.

En farsott de siste årene og som sikkert ligger under mange juletrær også i 2006 er bøkene om Harry Potter. Der oppfordres det akkurat til det som Dagen nå advarer mot nemlig bl.a. wicca-okkultismen. Leser du en tidligere artikkel som Norges Kommentar Avis har publisert, og som vi gjengir under, får du et raskt innblikk i hva dette er for slaks djevelskap. Å repetere en slik artikkel er med på å gjøre nettopp det Dagen anbefaler, å ruste seg mot dette hedenskapet.

 

 

Hvem er Jesus?

- Harry Potter bøkene i lys av Guds Ord

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no03.04.04

 

Det skal skrives litt om farene ved Harry Potter bøkene i denne korte artikkelen. Men først vil jeg si litt om Jesus, for kjenner du Ham som er Veien, Sannheten og Livet – kan du vurdere både bøker og film ut i fra Guds Ord, Bibelen!

Å kjenne Jesus er din redning for tid og evighet. En redning fra den evige fortapelse med et evig liv i Himmelen for den som tror på Jesus. Det er hva det står i Bibelen: ”For så har Gud elsket verden at Han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv!” Johannes evangelium kapittel 3 vers 16. Kjenner du Jesus og har fått del i Hans tilgivelse for din synd, vet du hva Sannhet er.

 

Hvem er så Harry Potter? Og hva forkynner denne historien, skrevet av Jane K. Rowlings (født i England), til deg som ungdom?

Mitt kjennskap til disse bøker er at besvergelser, mystikk og trolldom står sentralt.

Bibelen forteller oss at vi mennesker ikke skal drive med dette! I 5. Mosebok 18,10 sier Gud selv, ved Moses: -” Det skal ikke finnes hos deg noen som lar sin sønn eller datter gå gjennom ilden, eller som gir seg av med spådomskunster, eller som spår av skyene eller tyder varsler eller er en trollmann,…” Harry Potter er en trollmann og Gud advarer oss kraftig mot dette, les også Galaterbrevet 5, 20. Gud vet hvor stor påvirkning djevelen har på deg som menneske og advarer deg derfor mot trolldom.

 

Harry Potter-bøkene er ren trolldomskunst. De er håndbøker for okkult (dvs hemmelig/ skjult) praksis, ritualer og filosofi - alt sammen maskert som ”uskyldig fantasi”. På denne måten blir millioner av unge indoktrinert/ hjernevasket i wicca-okkultismen (dvs okkultisme som har med heksekunst å gjøre). Som ”uskyldig moro” imiterer unge ordene, klesdrakten og manerene til trollmennene i denne hedenskapen. Tordenkilens merke preget i Potters panne, er også et kjent hedensk symbol. Vi finner tordenkile-symbolet i flere religioner, som også blir kalt ”Den sataniske S”. Også en rekke okkulte rockegrupper skal bruke tordenkilen på sine plate/CD-covere.

 

Mitt råd til deg er å lese Guds Ord hver dag – der lærer du Jesus å kjenne han som overvant djevelen og alt hans verk. Til deg som er foreldre, ta en kikk på www.innsyn.com/innsyn/1-02/harry_potter.htm - og du vil finne skremmende informasjon om denne forførelsen. Dine ungdommer trenger Guds Ord!