Klipp og kommentar, 14.07.2006

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no


 

NKA har sakset en artikkel fra Israel National News, 11.07.06, oversatt av Kjersti Haaland for NIS.

Orginaloppslaget finner du her: www.israelnationalnews.com/news.php3?id=107017

PA`s påstander om sult, er løgn

 

”Stikk i strid med påstandene til de palestinske selvstyremyndighetene, tillater IDF mat og medisiner å komme inn i Gaza. Mat forsyningene er rikelige, og noen passeringer er åpne. IDF: PA`s terrorisme er kilden til problemet."
 
På tross hindringene, påtvunget av de palestinske selvstyremyndighetene selv, åpnet IDF Erez Crossing, inn til Gaza, både i går og i dag (tirsdag 11.07.06). Dessuten, til tross for advarsler om terrorist planer om angrep, har Karni Crossing blitt holdt åpen i flere dager om gangen. Svære mengder med matforsyninger og medisiner, er blitt transportert til Gaza.
 
Varene som har krysset over grenseovergangen siden mandag, inkluderer grunnleggende matvarer, tusenvis av liter bensin, 75 tonn av gass til å koke med, medisinsk utstyr. IDF styrker fortsetter å søke etter terrorist tunneler i Karni området.

Sjefen for nyhetsbyrået til IDF i Gaza, oberst Nir Fares, fortalte Arut-7, at selv om situasjonen "ikke er lett," er den "langt fra en humanitær krise eller sult." Årsaken til situasjonen, er ikke Israel, men den pågående terrorismen mot Israel, og Hamas regjeringen, som støtter den."
 
Fares forklarte at Karni Crossing, hovedgrenseovergangen, der mesteparten av forsyningene ankommer Gaza, har vært åsted for terrorist aktivitet. "Vi har ikke interesse i å skade sivilbefolkning, som ikke fremmer terrorisme," sa Fares."Vi bruker ikke vår makt til å presse befolkningen til å presser regjeringen sin. Jeg syns ikke det ville vært riktig. Men dersom menneskene i Gaza, våkner opp og innser at det er deres egen terrorisme, som er årsak til at de lider, da kanskje, vil situasjonen bedre seg."
 
Fares fortalte at funksjonærer i den palestinske selvstyremyndigheten selv, har nektet å tillate transport av varer inn til Gaza. "De forsøker å skape en krise, eller få det til å se ut som en krise," fortalte Fares til AP.
 
Fares nevnte fem lastebillass med meieriprodukter, med kurs for kyststripe-området i Gaza, som ble hindret av funksjonærer i PA på tirsdag, inntil han selv grep inn. "Vi forslo også en alternativ grenseovergang for varer ved Kerem Shalom, men PA samarbeidet ikke."
 
Arabiske kilder i Gaza, sier at vannforsyningene blir på uregelmessig basis, på grunn av Israels angrep på hoved elektrisitetsverket. Fares fortalte Arut-7, "Vi fortsetter å forsyne dem med vann på en regelmessig basis."
 
PA påstår også det blir mangel på mel og drivstoff. Israel sier at dette er feil. Sikkerhetstjenesten, som driver grenseovergangene, har nøyaktige data, angående forsyningene i Gaza. Israel kan derfor rapportere med sikkerhet at mengden av mel, er tilstrekkelig til å vare for mer enn en måned, og at lagrene av bensin er totalt på over en million liter.
 
"Det er ikke noen mangel," Fayes blir sitert i en IDF rapport, "det er helt sikkert ikke, bare forsyninger for noen få dager." Forsyningene minker - noen ganger er det bare 2 - 3 - 4 ukers forsyninger av hvete, ris eller et eller annet. Da sørger vi for at disse forsyningene blir kjørt inn. De nåværende forsyningene, sammen med de supplementære leveringene, vil sikre at det ikke blir noen mangel i de kommende ukene, selv om IDF fortsetter med "operasjon sommer regn."
 
"Sist uke," sa Fares, var Karni åpen i 3 dager, og da ankom 250 lastebiler fulle av all slags sorter av mat, med ris, hvete, bønner, kjøtt, frukt, olje, melk, medisiner, salt og mer."
 
A-7: "Det er påstander om at det er knapphet på sukker."
 
Fares: "På torsdag, ankom 7 lastebiler med sukker, med en totalvekt på nær 300 tonn. Bare i dag, har 120 tonn ankommet Erez."
 
"Palestinsk terrorisme skader først og fremst deres egne," understreker Fares.”

 

 

NKA kommenterer

Norske media inklusive Den norske Regjering er nå i full gang med å desinformere Norges befolkning angående Midt-Østen konflikten. Det kalles (bl.a. av Jens Stoltenberg) en slags overreaksjon når jøder tar igjen og forsvarer seg også inn på Libanesisk territorium som brukes til terrorisme mot nord Israel. Hvordan tror de som nå kritiserer jødene, de som selv tok i mot terrorister i det norske utenriksdepartementet (Se ”Verdensterrorismen besøker Norge”), Russland ville reagert om det fra Kirkenes var sendt raketter mot Kola halvøya? Jeg tror man ikke liker å tenke tanken. Jeg tror heller ikke Russland hadde sittet år etter år og ventet på at rakettstrømmen skulle stoppet.

 

Odd Karsten Tveit var NrK korrespondent til Midt-Østen under Libanonkrigen omkring 1982 og det er laget en 60 minutters dokumentarfilm om NrKs dekning av krigen den gang. Filmen, som heter ”Mediamakt”* (av Carl Christian Hauge), dokumenterer bevisst løgn fra media inkl NrK og det er nok, etter min mening, ikke mye annerledes dekning denne gangen jfr bla ”PA`s påstander om sult, er løgn”.

 

For den som vil orientere seg litt i retning av hva slags ideologi de er drevet av, altså flertallet av de som driver dekning av Midt-Østen, kan Muslimer stemmer rødt anbefales.

 

 

* ”Mediamakt” kan bestilles fra NIS, www.norskisraelsenter.no .