Klipp og kommentar, 13.04.2006

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

Norske bønder og alle storféspisere i fengsel?

 

NTB melder, fritt gjengitt, at en 50 årig nepalsk kvinne er dømt til 12 års fengsel for å ha drept og spist en hellig ku. Dette er øvre strafferamme for den type avlivning. Kvinnen ble dømt for lovbruddet i mars 2006 i Sakhuwasabha, som ligger øst for Katmandu, hovedstaden i Nepal.

 

 

NKA kommenterer

I Norge kan man få inntil 6 års fengsel for å ta livet av en bjørn. I Nepal kan man få inntil 12 år for å ta livet av ei ku.

Disse to eksempler viser oss at hedenskapet sakte kryper oss inn på livet også her i Norge. Vi utvikler oss i retning av en stat som sidestiller dyr med mennesker og fraviker den rette orden som Bibelen gir oss. Vi skal ta vare på og hegne om Skaperverket, men det er slik at etter Syndefallet ble det tillatt å spise kjøtt for mennesket (1. Mosebok 9,1-6). Vi skal selvsagt ikke fråtse i kjøtt av ulike årsaker også helsemessige, men som en forsiktig proteinkilde er bl.a. kjøttet viktig, ikke minst i kulturer som bor i kalde og ugjestmilde strøk av verden.

 

Praktiske konsekvenser av de hellige kuer i Nepal er at de utgjør en trafikk risiko, mens her i Norge gjerdes kua inne. I Norge fortrenger bjørnen menneskelig aktivitet i inn og utmark, slik skal det ikke være.

 

Tilstedeværelsen av evangeliet om Jesus Kristus får konsekvenser for naturforvaltningen. Fjernes Guds troen i en nasjon får det bl.a. slike konsekvenser som nevnt over.