Klipp og kommentar, 05.10.2006

 

Harry Potter strengt forbudt

Jyllands-Posten har denne ingressen til et oppslag 04.10.06:

Adskillige amerikanske skoler har bandlyst Harry Potter-bøgerne. Årsag: Frygt for at ungerne forledes til okkulte aktiviteter.”

(hele oppslaget: http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=3998578/)

 

 

NKA kommenterer

I artikkelen ”Hvem er Jesus? - Harry Potter bøkene i lys av Guds Ord” vises det til det store innhold av nettopp okkulte symboler som man finner i disse bøkene.

 

Et avsnitt i artikkelen lyder:

”Harry Potter-bøkene er ren trolldomskunst. De er håndbøker for okkult (dvs hemmelig/ skjult) praksis, ritualer og filosofi - alt sammen maskert som ”uskyldig fantasi”. På denne måten blir millioner av unge indoktrinert/ hjernevasket i wicca-okkultismen (dvs okkultisme som har med heksekunst å gjøre). Som ”uskyldig moro” imiterer unge ordene, klesdrakten og manerene til trollmennene i denne hedenskapen. Tordenkilens merke preget i Potters panne, er også et kjent hedensk symbol. Vi finner tordenkile-symbolet i flere religioner, som også blir kalt ”Den sataniske S”. Også en rekke okkulte rockegrupper skal bruke tordenkilen på sine plate/CD-covere.”

 

Det er da mer en underlig at en del norske bekjennende kristne, for eksempel redaktøren i avisen Dagen anbefaler Harry Potter-bøkene. Redaktøren henviser også til at forfatteren av disse bøkene er kristen. Stoffet over viser at bøkene er svært farlige og ikke bør finnes i noe hjem og minst i den offentlige skole.