Klipp og kommentar, 03.05.2006

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

 

 

Ber bedrifter hindre skilsmisser

”Samlivsbrudd fører blant annet til sykefravær. Professor i psykologi, Frode Thuen, mener arbeidsgivere derfor bør aktivt prøve å forhindre samlivsbrudd blant sine ansatte.

I fjor endte drøyt 11.000 ekteskap med skilsmisse og 12.800 par ble separerte, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Disse tallene får drastiske konsekvenser også for arbeidsgivere;

– En undersøkelse vi har gjort, viser at om lag 25 prosent av dem som blir skilt, sykmelder seg som følge av bruddet eller konflikter bruddet fører til. Dette tallet er sammenfallende med også andre tidligere undersøkelser, forteller Thuen.

Vår undersøkelse viser dessuten at rundt 60 prosent rapporterer at samlivsbruddet har gått ut over arbeidsinnsatsen. En tidligere amerikansk undersøkelse viser at så mye som 80 prosent opplever redusert produktivitet og konsentrasjon på jobben etter en skilsmisse, sier Thuen til Dagsavisen.” (Kilde: Norge I Dag, 2.5.06)

NKA kommenterer
Sammenstilt med den undersøkelsen NKA publisert om skilsmissens innvirkning på barna, begynner vi nå å få et mer komplett bilde av hva skilsmissene koster av lidelser og utgifter.

Pressemeldingen forteller videre at bedriftene nå begynner å arbeide med samlivskurs etc. fordi dette tapper bedriftene for masse innsats og produksjon i form av nedsatt arbeidsevne og sykefravær. I tidligere tider brukte man det lille vettet man hadde igjen og holdt sammen ikke minst ”for barnas skyld” som det het den gangen. Nå får vi ikke reaksjonen før det  går ut over produksjonslivet og inntjeningsevnen. Pengene synes også å skulle avgjøre dette!

 

”Da Vinci-koden” stoppes på Færøyene

”Filmen som har premiere på norske kinoer den 19.mai kommer ikke til å bli vist på Færøyene. Hovedimportøren av filmer, Jákup Eli Jacobsen på Havnar Bio, mener filmen er spottende og i strid med Bibelen.

Vi har sjekket med Nordisk Film om filmen er basert på boka, og i og med at den er det, kan vi ikke vise den. Den er blasfemisk og det kan vi ikke vise i henhold til færøysk lov, sier Jákup Eli Jacobsen til avisen Sosialurin på Færøyene.” (Kilde: Norge I Dag, 2.5.06)

NKA kommenterer
Færøyene har enda så vidt mye kristen dømmekraft igjen at de avviser Da Vinci-koden som film. Ingen av kinoene der borte skal vise den sier de videre. Både boken og filmen skal være direkte krenkelse av Bibelen, men her i Norge blir det tålt. Her kan man brenne Bibler og saken legges bort av politiet som lite eller ikke forstår noe av ytringsfrihetens grenser. Og i dag forteller Dagen at Lars Sponheim på Venstres landsmøte sier rett ut at ”Det religiøse Norge må leve med krenkjande ytringar. Blasfemipraragrafen må opphevast.” Man skulle ikke tro at denne mannen var Venstres fører. Venstre må fullstendig ha visnet på rot. Røttene til Venstre befinner seg hos H.N.Hauge og hans etterkommere i bondehøvdinger som Ueland m.m.fl. folk som stod på Bibel og Grunnlov. Flere av de hadde endog vært med å nedkjempe Konventikkelplakaten som var denne bondereisnings første store seier over maktvelde til embetsmenn og prester. Etter deres seier kom Gr.lovens § 100 til full anvendelse. Før flertallet på Stortinget ødela denne § så  var det klare grenser for krenkelse av ”Religionen” – i bestemtform entall. Det betød ”den evangelisk-lutherske lære” som bar hele Eidsvollverket.

Nå sitter Venstres fører og vil tillate landets basis og folks  høyhellige tro. Men det er vel ingen ting som lenger er hellig for disse folkene – dermed har de ikke vett nok til å respektere andres livsbasis og tro. Det vil jo soleklart får ikke liberale konsekvenser skapt av partiet som smykker seg med liberalitet.

 

Vil ikke møte Stoltenberg
”USAs president George W. Bush har avslått en forespørsel fra statsminister Jens Stoltenberg om å møtes i Det Hvite Hus. Årsaken skal være Stoltenbergs USA-kritiske linje.
Statsministerens kontor har fått beskjed om at Bush er opptatt i lang tid fremover, melder NRK.
I følge tidligere utenriksminister Jan Petersen skal Stoltenbergs telefonsamtale med Bush i høst, hvor statsministeren ga uttrykk for at Norge ikke lenger ønsker at norske offiserer skulle være utplassert i Irak, ha bidratt til å kjølne forholdet til USA.

Også Kristin Halvorsens utspill om boikott av Israel kan være en av grunnene til avvisningen.” (Kilde: Norge I Dag, 2.5.06)

 

NKA kommenterer
Så har venstresida klart det igjen. Jeg husker godt denne gjengen som marsjerte støtt og stadig fra Oslo Lysverker og til USAs ambassade hvor de holdt appeller mot USA og brant flagget deres. Siden har de i alle påfølgende år bråket fælt, men aldri kommet til makten i Norge, men nå har de lyktes å få viktige posisjoner i Regjering og LO. Flere av dem kunne vært sitert, men la det være med utviklingsminister Solheim som i flg. Dagen sier: ”Det kan ikke være en annen strategi i Palestina enn for resten av verden”. Et meget interessant utsagn av denne etter min mening mislykkede ”fredsmegler”. Er det ikke han som i årevis skulle skape fred på Sri Lanka – og nå er det på vei til full borgerkrig igjen. Lite tyder på at han og hans parti har størres fredsskapende evne andre steder – og nå legger de seg endatil kraftig ut med USA.

Midt i at verden er på ferd inn i det som mange mener er den tredje verdenskrig – så går disse for full maskin mot Israel og Guds folk. De kaller oss ekstremister, men jeg og mange med meg har da spist alle slags appelsiner – men disse fanatikerne hiver dem ut så fort de ser Jaffa- merket. Vi og våre skoler (ekstremist) har deltatt i fredsbevarende arbeid verden over i over 100 år med bitte lite penger. Graver av våre forfedre ligger der i offer av liv og helse. Våre rep. kunne og kan språk og kulturer i motsetning til disse pengeflagrede heimføringer.

De støtter Hamas – en notorisk mordergjeng som de fleste andre land i verden ikke vil ta imot – men Norge slipper dem inn i landet og inn i Dep. kontorene. Ikke det minste rart at USA  trekker seg vekk fra samtaler med slike folk. Det burde det norske folk også gjøre så fort det kommer et nytt valg.

Hva disse folkene har tenkt å gjøre når det evt smeller for fullt i Midt-Østen og stormaktene begynner å handle på Nordkalotten langt over hodene på lille Norge – det blir det mer en interessant å se, men antagelig svært lite hyggelig. Ikke har vi snart matforsyning og langt mindre med forsvar. Må Gud gi oss tid og sitt vern.