Klipp og kommentar, 29.09.05

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.kommentar-avisa.no

 

 

Humanetisk ”terrorisme.”

 

 

Norge I Dag-nett skriver: ”Vil ha slutt på bibelutdeling i skoletiden

 

Hvert år går Norsk Gideon Bibelmisjon fra klasserom til klasserom og deler ut rundt 50.000 norsk-engelske nytestamenter til 8-klassinger over hele Norge. Det kan det nå bli slutt på.

– Jeg ser det som vanlig reklame, og bibelutdeling hører ikke hjemme i timene. Misjonen får heller gå på dørene hvis de vil dele ut biblene sine, sier nyvalgt foreldrekontakt Helge Fjellbakk i Foreldrekontaktenes arbeidsutvalg (FAU) ved Stinta skole i Arendal til Agderposten.

 

Dagens FAU-leder Ann-Kristin Bilstad mener også at ordningen må ta slutt.

– Jeg visste at søndagsskoleelever fikk bibler, men jeg synes dette er en smule frekt. Det finnes mange trosretninger på skolen. Kanskje er det innenfor læreplanene, men skolen burde praktisert strengere regler og kuttet ut det der, sier Bilstad.

 

Rektor Harald Rosenvinge ved Stinta skole bekrefter overfor avisen at noen foreldre har reagert, og de nå vurderer å stenge Gideon ute fra skolen.

– Fra mitt ståsted ser jeg at det lager et unødig press på elevene. Jeg antar ordningen avvikles, for den skaper mer debatt enn nødvendig, sier han.”

 

NKA-kommenterer

På dette utspillet hiver selvsagt formannen for humanetikerne seg i Norge Lars Gule på og hevder at dette kan ikke aksepteres i dette som skal være fellesskapets skole.

Nå skal altså det store flertall av foreldre som med basis i Grunnlovens § 2 og sitt dåpsløfte ønsker å oppdra sin barn i den kristen forsakelse og tro – bli hindret i dette i den offentlige skole på grunn av at et lite mindretall vil være med i fellesskapet. Jeg tror det store flertall bør reise seg og si at muslimer og humanetikere og andre som ønsker noe annet – får forlate fellesskapet og oppdra sin barn som de ønsker og la oss andre være i fred i vårt fellesskap. Vi begynner etter hvert å få nok av dette evinnelige gnålet om deres rettigheter og ikke et ord om at andre mennesker også har sine krav, behov og rettigheter.

 

Man undres hvordan Gule vil opptre den dagen han har fått rasert kristentroen i de neste generasjoner barn og unge i Norge – og sharia sakte presses inn - noe vi allerede merker forspillet til på enkelte asylmottak. Det skal bli noe å bryne seg på for den etter min mening humanterrorismen som Gule og hans medløpere utvirker i Norge i dag i ly av en meget menneskevennlig kristendom. Det blir garantert ikke de som vinner – i det Eurabia som nå han og KRL-faget baner veien for i dagens Norge. (Se Forbud mot ”Fader Vår”, NLAs forklaringer og Eurabia )