Klipp og kommentar, 12.09.05

 

 

Av Lars-Arne Høgetveit, i www.kommentar-avisa.no

 

 

 

Foreslår trekant-ekteskap

 

Det sakses fra TV2 nettavisen den 9.9.05, av Trond Lepperød:

 

Den svenske feministbevegelsen Fi mener ekteskapsloven er moden for skraphaugen og foreslår en lov som åpner for samliv mellom flere enn to personer.

Svenskene vil høre mer fra feministbevegelsen Fi (Feministisk Initiativ) som fredag innledet sitt landsmøte i Örebro og bestemte seg for å stille med kandidater i riksdagsvalget neste år.

 

Forslaget om en samlivslov er ett av flere spørsmål som diskuteres på landsmøtet. Forslaget innebærer at flere personer skal kunne inngå i et registrert partnerskap. En slik lovendring vil også kunne åpne for tradisjonelt flerkoneri.

 

- Det kan utnyttes. Kanskje må man utforme det slik at det ikke kan utnyttes. Det finnes en gryende bevegelse for polygami i Sverige. Men dette handler om å gi mennesker bedre muligheter til å leve som de vil, uttaler en av Fis talskvinner, Devrim Mavi, ifølge Expressen.

 

Et annet kontroversielt forslag er at menn skal få lov til å ta kvinnenavn - og vice versa.

 

Rundt 350 delegater var samlet da Fis innledet sitt første landsmøte. Allerede fredag kveld kom beskjeden om at organisasjonen vil stille kandidater til neste års riksdagsvalg. Trolig kommer Fi også til å stille lister ved lokalvalgene på steder der de har godt fotfeste, skriver Dagens Nyheter.

 

Fi ble stiftet i april av Gudrun Schyman og andre ledende feminister. Siden den gang har mange forlatt organisasjonen og kritisert den for å være for venstreorientert, skriver nyhetsbyrået AP.

 

NKA-kommenterer

Avkristningen av Skandinavia skjøt fart for mange år siden og kan nå være på vei inn i mot en endelig avslutning. Vi skriver endelig avslutning, fordi vi vet ut i fra Bibelhistorien at Gud ikke lar slike synder passere veldig lenge før han holder dom.

De Skandinaviske land har nå flere folkesynder som de har godkjent fra øverste politiske hold i nasjonene. Norge er her intet unntak og har legalisert drap på de aller minste og helt vergeløse barna i mors liv. Partnerskapsloven er innført og i Sverige leser vi nå altså et ønske om ytterligere å tråkke på Guds Skaperordning som har et samliv mellom en kvinne og en mann som eneste norm for samlivet.

For ikke mange dagene siden blåste en orkan innover USA i et av de verst moralske (meldes det fra USA) steder i USA – tilfeldig? – det finnes ikke tilfeldigheter, så en forklaring finnes. Og den kan være så nærliggende at Gud ikke lar folkesynder passere, men gir allikevel tid for omvendelse – slik at ulykkene kommer senere en man kunne forvente. Det samme kan være tilfellet for Norge.

Feminismen har også sitt brohode i Norge – og dens rot er klart ukristelig hvilket man ser av deres ønsker. Alle vil lide under dette åket. Alle vil ha fordel av å nå vende seg til Gud i bønn og be Himmelen og Jordens skaper se i nåde til oss. Men, nåde krever bot og syndserkjennelse!