Klipp og kommentar, 08.08.2005

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.kommentar-avisa.no

 

De kristne hadde rett Rød-Larsen!

I Aftenpostens nettutgave 8.8.05 slår de opp en melding fra NTB med denne overskriften og vi klipper og kommenterer:

”Rød-Larsen: - Arafat løy hele tiden

Palestinernes president Yasir Arafat var en mesterlig manipulator mener fredsmegler Terje Rød-Larsen. Arafat løy hele tiden, sier Rød-Larsen til amerikanske Atlantic Monthly.

I siste nummer av det seriøse og konservative tidsskriftet beskriver sitt forhold til den palestinske lederen som døde i november i fjor. Rød-Larsen hadde gjennom en tiårsperiode ukentlige og tidvis daglige møter med Yasir Arafat, skrev Dagbladet mandag.

På direkte spørsmål om hvordan Arafat var da han løy, svarer Rød-Larsen: - Han løy hele tiden, og han visste det. Jeg kunne si: «Abu Ammar (Arafats navn), kutt ut drittpratet». Han kunne da enten snakke seriøst eller ikke.

- Han kunne si «det er ikke meg, det er Al-Qaida». «Det er iranerne». «Det var et libanesisk skip». «Det er syrerne». Alle mulige slike ting, sier Rød-Larsen, som ifølge Dagbladet betegner Arafat som en mesterlig manipulator.”

NKA kommenterer

Det kristne lekfolk visste dette og sa det høyt i en årrekker, men det aller meste av de ledende innen mediaverden, politikken og embetsverket ville ikke høre. Kirken gikk med på denne galskapen, Arild Edvardsen i Sarons dal besøkte og klemte på Arafat og en rekke av kristenfolkets organisasjoner var med på det samme. Man ga han Nobels Fredspris og milliardbeløp uten regnskap.  Man trodde på denne notoriske løgneren og lot Israel i stikken igjen og igjen. Dette arme gjennomtreskede folk med sår så dypt i sjelen av europeisk brutalitet – at det er et Guds under at de enda er oppegående og i live.

Hvilken skyld og skam Norge har pådradd seg. Kåre Kristiansen var den så og våget å si så det berget noe av Norges troverdighet.  Er det nå på tide å tale vennlig til Jerusalem? Flytte ambassaden fra Tel Aviv til jødenes hovedstad – som et lite plaster på såret? Skal vil støtte dem med noen milliarder og sikre dem olje for fremtiden som en liten vennlig handling – samt stoppe munnen på Willoch i denne saken hvor han etter min mening herjer fritt i de store media? Nå er tiden inne til å støtte et land i store indre kriser – og vi kan høste velsignelse!

Etter min mening er det god grunn til også spørre seg på hvilket nivå norsk internasjonalt diplomati befinner seg både her hjemme og i FN når de kan gå på slike gigantløgnere? Selv forholdsvis velorienterte lekfolk forstår løgnen på lang avstand – og har sagt det høyt for lenge siden!