Klipp og kommentar, 06.11.2005

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.kommentar-avisa.no

 

”Barn lager bomber på bombefabrikk

Både barnehager og turistområder i Paris ble angrepet i natt.” Slik lyder overskriften i Aftenposten nett 06.11.05

Og de fortsetter med å fortelle at 1300 biler er satt i brann, massevis av myndighetenes bygninger er tent på etc. etc. Situasjonen er totalt ute av kontroll. De forteller videre:

”Hver eneste natt har uroen blitt forsterket. Franske myndigheter klarer ikke å få ro eller nå gjennom til rasende ungdommer og unge menn som er vokst opp uten å merke noe til de franske verdiene - likhet, frihet og brorskap.

Samtidig har fransk politi funnet en bombefabrikk der det er blitt produsert bensinbomber til opptøyene. Fabrikken lå i forstaden Evry sør for Paris, og politiet fant 150 eksplosiver som var gjort klare for bruk, skriver AP.

I tillegg fant politiet hundre liter bensin og masker for å skjule ansiktene for politiet. Seks ungdommer ble arrestert i den tomme fabrikkbygningen. Alle var under atten år.

Frankrike har flest muslimske innbyggere i Europa. Mange kommer fra tidligere kolonier i Nord-Afrika og har vokst opp i forsteder der fransk lov knapt gjelder. I enkelte byer har fransk politi knapt vært å se, og mange har vokst opp uten annet enn sosialhjelp. Fremtidsmulighetene er dårlige for denne gruppen, som nå svarer med å slå rasende tilbake. ”

 

NKA kommenterer

Det var Frankrike som allerede i begynnelsen av syttitallet begynte å konspirere med Midt-Østen og gjøre avtaler med arabere og muslimer. De la opp til den såkalte eurabiapolitkken som åpnet opp for masseinnvandring og motstand både mot den jødisk-kristne kulturen. De luktet billig arbeidskraft og olje og ville bli stormakt mot USA. De mente seg å være toppfolk på menneskeretter – men det vet vi som har lest Olav Valen-Senstad at deres rop om ”frihet, likhet og brorskap” er en rent utenpåklistret sekularisering fra den franske revolusjon, uten det minste innhold fra den kirke de stjal slagordet fra: ”Frihet i sjelen, likhet for Gud og brorskap mellom mennesker.” Derfor ble hverken den gang likhet og fred av det men blodbad. Og det samme får vi i dag i et av de mest sekulariserte nasjoner i Vesten. Dette lover ikke godt for Europas framtid. Les artiklene i vårt arkiv: Man kan kalle det frykt. En meget god analyse. Ta også med deg diktet fra ca. år 2002: ”Lysene slukkes nå over Europa. Ødelagt til grunnen rettferdighetsverk.”