Klipp og kommentar, 24.9.2004

Av Jørgen Høgetveit i www.kommentar-avisa.no

 

 

Norge I Dag nett har tre interessante oppslag den 24.08.2004.

Vi kommenterer følgende.

 

 

Nye trusler mot Danmark

Den militante irakiske gruppen, Ansar al Zawahiri, har framsatt nye trusler mot Danmark. Det melder dansk TV 2.

På en islamistisk nettside truer gruppen Danmark med "dødelige slag" dersom den danske regjeringen ikke legger fram en plan om tilbaketrekking av de danske soldatene som er i Irak. Gruppen har også truet Danmark tidligere, i følge P4.

 

Norges Kommentar Avis:

Dette viser bare hvor dødelig og altomfattende kampen om, Irak, det gamle Babel er. For å få det store bibelske perspektivet på saken bør du slå tilbake i NKA arkivet - der finner du flere artikler om Babel og hva som skal skje både med det Babel som omtales som mor til alle stygghetene på jorden pavekirken og Rom, ref til Joh. Åp. kp. 17. Og omtalen av Kp. 18 taler om landskapene som man nå kriger om og som skal få en annen slags dom. Det som vil skje med disse to områdene er uhyre interessant og vil fortelle oss også meget klart hvilke tid vi befinner oss i ut fra det profetiske ord i Bibelen.

Hvorfor ikke Norge trekkes inn i det økende trusselbildet - kan en jo bare undre seg på. Den norske stat har jo også folk i Irak!

 

 

Israel ble Palestina på Brio-globus

– Jeg reagerer sterkt på at Brio selger en barneglobus hvor Israeler benevnt som Palestina. Det sier Ronny Lervik. Både Snipp og Snapp Leker i Sandfjord som selger globusen og Brio som er leverandør, beklager feilen.

Ronny Lervik og kona Linda bor sammen med sine to barn på ett og treår i Lardal i Vestfold. Til daglig jobber han på bolig for psykisk utviklingshemmede mennesker.

 

Handletur
– Nylig var jeg ute på leketøyforretningen «Snipp og Snapp» på Hvaltorget kjøpesenter i Sandefjord. Dette fordi en av de klientene ville dit for å se klistermerker og kjøpe video.

– Mens vi er inne i denne butikken fikk jeg se en barneglobus. Denne er i halvstørrelse i forhold til en vanlig globus. Jeg er opptatt av Israel og så om jeg fant Israel og Norge. Norge fant jeg. Jeg fant også Israel, men der stod det Palestina og ikke Israel, sier Lervik.

– Hvordan reagerte du på at Israel hadde fått et nytt navn?
– Det er klart at dette er en globus som selges til barn for at barn skal lære seg hvor de enkelte land i verden er. Og da blir man ganske forbauset over at det står Palestina og ikke Israel på det området som heter Israel.

– Jeg undres på om dette er en bevisst feil for at barn ikke skal lære at Israel er en realitet, sier Lervik og fortsetter:
– Det er klart at dersom dette har vært en fillete og dårlig globus og en globus der det ikke hadde vært plass til å skrive navnet Israel, så hadde forholdet vært noe annerledes, men det er det ikke. Dette var en fin og skikkelig globus der Israel var inntegnet, men der navnet er Palestina og ikke Israel, sier Ronny Lervik.

 

Beklager
Daglig leder ved Snipp og Snapp Leker ved Hvaltorget kjøpesenter i Sandefjord opplyser til Norge IDAG at hun er helt ukjent med at hennes butikk selger en globus der Israel er beskrevet som Palestina. Hun poengterer at globuser som selges skal være riktige, og er det feil så er dette beklagelig.

Når vi henvender oss til Brio, for å få en kommentar derifra, får vi vite at Brio ikke er kjent med feilen.
– Det er klart at en globus skal være riktig, og er det en feil er dette meget beklagelig. Vi vil nå ta saken opp med produsenten, sier han til Norge IDAG. Av Svein Villy Sandnes

 

 

Norges Kommentar Avis:

Denne "lille" saken forteller en i klartekst hvilke mektige og detaljorienterte krefter som står opp i mot Guds Israel og Hans folks sak. Ikke en gang en barneglobus får tale sannhets sak - i denne sammenheng at Israel faktisk eksisterer i geografien og selvsagt skal stå på kartet. Godt er det at man ser det i mediaverdenen og at man lover å se på saken for å få vekk løgnen og sannheten på plass igjen til barna.

 

 

Ber Arafat om å gå

President og fredsprisvinner Yasir Arafat blir stadig mindre populær. Nå sier USAs utenriksminister Colin Powell rett ut at Yasir Arafat bør gå av. Han fastholder at amerikanerne ikke vil ha noe med palestinernes president å gjøre.

- Hvor lenge har du tenkt å vente, sa Powell i en usedvanlig personlig appell til Arafat torsdag.

- Hvor lenge kan du bli sittende i denne stillingen når det palestinske folk lider, når det er så vanskelig å nå målene i veikartet for fred og når det er så vanskelig å oppnå det du sier er din drøm - en stat for det palestinske folk, sa Powell under en pressekonferanse i New York.

Men Frankrike vil fortsatt forholde seg til Arafat sammen med noen europeiske land.

-Frankrike vil forholde seg til alle folkevalgte og legitime ledere i Midtøsten, sa Frankrikes utenriksminister, Michel Barnier, som tok klar avstand fra den israelsk-amerikanske boikotten av Arafat.

 

Norges Kommentar Avis:

Alt for lenge har Arafat fått herje fra sitt kommandosenter i Ramalla. Det har hele tiden forundret en at han - etter at han Sharon fordrev han fra Beirut til Tunis - at han etter en tid fikk komme tilbake til - av alle ting - Israel! Her har han altså drevet sitt morderiske spill i årevis og kostet Israel mye sorg, savn, smerter og tårer.

Norge var med å gjøre han "spiselig" ved sine toppbesøk i Tunis. Så begynte de internasjonale forhandlingene som trakk Arafat inn - og løpet gikk fram til Osloavtalen - det forferdelige sviket som bladet Lys tok avstand fra allerede samme måned avtalen ble kjent.

 

Og så har spillet gått med stadig nye runder til Camp David da masken ble revet av fjeset til Arafat. Han fremstod som "statsmann" , men viste seg å være nøyaktig det som mange av oss visste - en tyv og morder som skuffet internasjonal hjelp til egne lommer - og aldri kunne skaffe sitt folk fred og velstand. Han var aldeles ikke interessert i det heller - hans mål sammen med hans mange allierte i den arabiske verden var å kaste Israel på havet og vise at Allah var størst og Gud og hans folk ingen virkelighet. Nå synes endelig USA utenriksminister Powell å ha forstått

at denne mannen må fjernes - ellers finnes det ingen mulighet for fred i Israel. Men så spørs det da hva de har tenkt å gjøre videre - følge det ord som sier at disse folkene - "palestinerne" som aldeles ikke er et eget folk, men arabere og skal bo østenfor Israel.

 

Og skal Europa med sine ledende nasjoner gjenoppta sitt jødehat og fortsette sitt uhyggelige spill for Babelkreftene og mot Israel og Israels Gud?