Klipp og kommentar, 14.12.2004

 

Norske kirkeledere sprer antisemittisme

 

Av Lars-Arne Høgetveit

 

TV 2 Nettavisen melder 13.12.04:

”Norske kirkeledere er sjokkert over hvordan Israel behandler palestinerne. De mener det handler om systematisk undertrykkelse.

Israels statsminister Ariel Sharon.

- Det som gjør meg mest indignert, er å se hvordan israelske myndigheter har utviklet et system som setter så skarpe skiller mellom folkegruppene. Palestinerne ekskluderes systematisk fra en rekke samfunnsgoder, sier generalsekretær Ørnulf Steen i Norges kristne råd til Vårt Land.

Han har sammen med en gruppe kirkeledere vært på rundreise på Vestbredden og Gazastripen. Selv deltakerne fra den tradisjonelt svært israelvennlige pinsebevegelsen er rystet over det de opplevde.

- Det er forferdelig sårt å oppleve hvordan et helt folk blir sperret inne og utelukket fra verden rundt seg. Jeg unner jødene sitt eget land, men denne konflikten har de håndtert på en feil måte, sier Marit Landrø i pinsebevegelsen.

- Jeg var ikke klar over at palestinernes livsvilkår så systematisk ødelegges, sier Marita Sørheim som er prest og medlem i Mellomkirkelig råd.”

 

Norges Kommentar Avis

Her kan det synes at vi har å gjøre med kirkeledere som innhenter opplysninger fra palestinarabisk hold eller fra annet hold som tydelig ikke forholder seg til hele historien. Og  både etter Skriften og vanlig rettferdig juss - så skal man både høre og fremstille saken fra begge sider før en dømmer.

Skal man snakke om systematikk kan man jo omtale den terrorisme som, før det fra israelsk hold ble bygget et sikkerhetsgjerde, ukentlig rammet sivile israelere på vei til skole, butikk, pizzabarer eller i deres hjem. Fra det hold er det også vanlig å drepe sine egne arabiske brødre uten lov og dom om de rette personer mener de har sviktet Koranen for eksempel i form av å bli kristne eller være for vennlige til jøder.

Israelsk politikk er positivt å ikke ramme sivile, men terror mål ønsker man å ramme og også ledere for denne terror virksomheten. Men kun fordi det er nødvendig! Oppdager man jøder som overtrer ”jussen” skal de inn i rettsapparatet i det eneste demokratiet i Midt-Østen! Tenk det - det eneste demokratiet – kanskje verdt en fagtur for norske kirkeledere til et land med Sharia lovgivning for å se hvordan de behandler jøder og kristne der? Men, som vi vet er det få jøder igjen i slike land i dag, og de reiste sjelden frivillig.

 

Dette subjektive synet til Ørnulf Steen m.fl. rammes, etter min mening, hardt av Guds Ord om både å tale sant om sin neste og om hva som vil skje med dem som forbanner Israel, som dette kan oppfattes som.

Les 1. Mosebok kapittel 12.1 og utover. Les også profeten Sakarias kapittel 12.1-3 – der får man se i hvilken profetisk tid vi lever i og hvilket minefelt disse kirkeledere nå har begitt seg ut i! De fjerner velsignelsen fra Norge med denne aktiviteten!

 

Man skulle nesten ønske pinsebevegelsens Marit Landrø en tur alene gjennom en av smuglerrutene til Rafah for å oppleve det uhyggelige nervepresset jødene opplever hver dag. Det oppleves mildt sagt råttent å reise på en slik rundreise og å videreformidle slik propaganda som her gjøres. Det tjener Norge lite til ære.

 

Sett i et litt lengre perspektiv vekker slike utspill for jøder i Norge minner fra den tiden da nordmenn sendt 742 jøder til tyske konsentrasjonsleier som et resultat av den løgnpropaganda de var utsatt for både i Norge av ”gode nordmenn”.

Alvoret burde begynne å gå opp for noen å enhver, for når jødene er fjernet kommer man også til norske kirkeleder om de da ikke legger seg flate for tyrannen og svikter både sin egen integritet og Gud.