Gjestekommentar, 13.11.14

 

Kokkvold må gripe inn igjen i NRK


Av Jan Pedersen
, i www.Kommentar-Avisa.no

28. august 2014 vedtok Kringkastingsrådet et vedtak, (fremsatt av formann Per Edgar Kokkvold,) om at NRK: "... i for liten grad har satt kritisk lys på Hamas` rolle (I Gaza-krigen), og at NRK ikke lyktes godt nok i å skille propaganda fra dokumenterbar informasjon".


Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen syntes rådet reflekterte konfliktens kompleksitet.

 

Men det ser ikke ut til at NRK har lært. På nytt synes det å være behov for at Kokkvold og rådet må komme sammen og stramme opp igjen. Denne gang gjelder det et famøst program i Urix 11.11.14.

Programleder Gry Blekastad Almås intervjuet/samtalte med den anti-israelske aktivisten Max Blumenthal på en slik måte at en må spørre:
Har ikke NRK medarbeiderne lært det mest elementære (?): En NRK medarbeider kan avbryte intervjuobjekter når hun vil. Men det skjedde ikke, og løgn på løgn kom. MIFF har f.eks. dokumenter på sine hjemmesider at det i hvertfall var 16 usannheter!

 

NRK vet hvem Max Blumenthal er. Han hører til USAs venstreside og er meget kritisk til israelsk politikk. Han durte i veg i NRK, uten avbrytelser eller kritiske spørsmål.

I dag retter tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg på nytt spørsmål til NRK om hvorfor de i nevnte Urix-program slipper løs en Israel-hater med marxistisk analyse. Det er ikke godt å skjønne. Denne amerikaneren hadde en oppramsing som en hørte fra AKP(m-l) talerne i Studentersamfundet før i tiden.

 

Dette er ikke kritikk av talefrihet, men av formidling av løgn i NRK. Dette bør Kokkvold og co ta opp i Kringkastingsrådet parallelt med klagen til MIFF som skal opp i slutten av måneden vedr. saken om den israelske professor Benny Morris.

I mellomtiden bør vel Kringkastingssjefen lese "Vær varsom-plakaten" høyt for sine medarbeidere i det første stabsmøte!