Gjestekommentar, 08.07.13

 

«Frivillig uvitenhet?»


Av Dag Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no

”Hva Iglebæk enn gjør – ikke bland evolusjonslære og abiogenese”, skriver Glenn Th. Faannessen 02.07 i Fædrelandsvennen og forsøker overbevise
om at to imaginære deler av samme sak egentlig er to saker; Faannessen tar under ovenstående overskrift for seg O. Iglebæks innlegg 27.06.

 

”Vi har gjennom forsøk demonstrert at liv kan oppstå av ikke-levende molekyler. Iglebæk skal være glad for at jeg gidder å underbygge mine påstander med vitenskapelige studier,” skriver Faannessen; han henviser til ”Sidney Fox … Miller - Urey-eksperimentet, Manfred Eigen og en rekke andre . . .”, hvorav jeg i min fåkunne kun kjenner Miller-Urey-eksperimentet hvor lyktes frembringe enkelte aminosyrer i et laboratorium og under fravær av oksygen; (med oksygen ingen dannelse av amino-syrer, uten oksygen ingen proteiner og DNA hvilke beskyttes av ozon, et derivat av oksygen; akk ja). Et eksperiment preget av hva kalles ”investigator interference”.

 

Det lengste disse vitenskapsmenn synes å ha kommet er til grunnleggende å bevise at der kreves intelligens for å frembringe deres ytterst begrensede forskningsresultater.