Gjestekommentar, 12.03.11

 

Ap-politiker fornekter Holocaust - Blir ikke ekskludert av partiet!


Av Jan Pedersen, i www.Kommentar-Avisa.no

Så har dette også skjedd: en samtingsrepresentant fra Ap, Anders  Mathisen, fornekter utryddelsen av seks millioner jøder under annen verdenskrig, samtidig som han mener at jødene sto  bak utryddelser i Russland. Dette er referert i VG Nett med kilde fra avisen Finnmarken. Selv påstår han at dette ikke har noe med Arbeiderpartiet å gjøre, han ønsker bare å forandre historiebøkene!

Aps  sentralstyre er i løpende kontakt med  APs sametingsgruppe om saken. Assisterende partisekretær, Odd Erik Stemde tar skarp avstand fra Mathisens uttalelser, men har ingen planer om å kaste ham fra Ap, ut fra de antisemittiske uttalelsene. Det er Mathisens selv som skal vurdere om han vil forlate Ap.

 

Ja, da er det høyt under taket i Ap. Selv om partiet foreløpig tillater Mathisen å fremme sitt syn, så bør vi registrere at en aktiv norsk politiker som er medlem i en politisk forsamling, hevder det som jeg trodde det var lover for var forbudt å hevde i Norge.

Kanskje en jurist i Arbeiderpartiet kan hjelpe meg med dette? For hvis det er tillatt å hevde dette av en norsk politiker, så må vi også la f.eks. Irans president få hevde det samme, uten å bli opprørt.