Gjestekommentar, 20.11.10

 


Sosialistene med ulovlig jødedemonstrasjon. Hva gjør politiet nå?

Av Jan Pedersen
, i www.Kommentar-Avisa.no


Så skjer det igjen på denne vår klode: jødene blir forfulgt! Denne gang skjer det fredag ettermiddag i Oslo da en gruppe på l50 ungdommer fra den sosialistiske leir gikk til ulovlig demonstrasjon i Oslo City mot en bod der det ble solgt israelske hudprodukter, og der (ifølge Dagbladet) selgerne ble trakassert. Dette var en planlagt aksjon med bannere som ble hengt ut i butikkområdet med tekster som: "Okkupasjon er ikke pent - boikott Israel!" og
"Skam dere". 
Politiet sier at to som jobbet på standen ble grovt provosert av demonstrantene. En person ble pågrepet av politiet. Som om dette ikke er nok, så skal Sosialistisk Ungdom ha sendt en mail til Dagbladet der de sier at politiet har trukket tilbake anklagene om trakassering. Det medfører ikke riktighet, svarer politiet tilbake. De som stod på standen ble utsatt for ukvemsord og var livredde.

Selvsagt må de unge sosialistene leve opp til selvros: vi oppførte oss godt! Men andre som arbeidet i Oslo City opplevde det hele som en trussel. Da de fikk melding om evakuering av kjøpesenteret, var det selvsagt nærliggende å tenke på en bombetrussel. Andre som skulle på jobb, kom ikke inn på grunn av at inngangen var stengt. Det er dette sosialistene kaller en fredelig demonstrasjon!
Så skjer det igjen - jødene må forfølges. Antisemittismen er ikke borte. Vi merket det under den fredelige godkjente Israeldemonstrasjonen i fjor vinter. Opptøyer med vulgær-slagord ljomet over Oslo sentrum, butikker ble utsatt for hærverk av mobben. Statsråd Kristin Halvorsen var med i motdemonstrasjonen. De arresterte ødeleggerne fikk så vidt jeg vet ingen straff.

Det som gjør meg redd er at vi opplever det samme på nytt i dag som i l930 årene.  Da var det nasjonal sosialistene som gikk amok, først i Tyskland med boikott, så direkte angrep på jødisk eiendom som i Krystallnatten, så eskalerte det helt frem til Holocaust og utryddelsen av 6 millioner av denne folkegruppen som bærer navnet jøder.
Men i dag har en lært omveiene slik at en ikke skal bli anklaget for jødehat. Nei, nå dekker en seg bak begrepet og nasjonsnavnet ISRAEL. Det er dette landet som står for okkupasjon og apartheid.

Jeg har lurt lenge på hvor sosialistenes logikk og rettferdighetskamp befinner seg i et meget mer forståelig nasjonsproblem. Men jeg får vel ikke svar på det i denne omgang heller. Kort sagt er problemet følgende: en nasjon med mange, mange hundre års historie (i motsetning til Palestina), ble urettmessig okkupert av Kina for over 50 år siden. Landet og nasjonen heter Tibet. Hvor var protestene den gang? Da så Kina gikk et skritt videre og opphevet okkupasjonen, for å annektere Tibet, hva skjedde da blant sosialistene?
Den dagen sosialistene rydder for rettferdighetens lover mellom folkene, da skal jeg høre på dem.
Men før det skjer, har vi en rettsstat (i navnet) i Norge. Og nå lurer jeg på hva politiet vil gjøre for å hindre ulovligheter blant ung-sosialistene. Men langt mer alvorlig er spørsmålet:
Sosialistene og jødeforfølgelse hva vil den norske regjering gjøre for å stanse jødeforfølgelsen som er begynt igjen som i l930-årene? For det var ikke bare tilfeldig at det ble skutt mot den jødiske synagogen i Oslo i 2006.