Gjestekommentarer, 29.04.09


Tarvelig


Av Hallvard Kvæven, i www.Kommentar-Avisa.no

 

I Aftenbladet for 7. april har Rune Karlsen et tarvelig leserinnlegg, der han går til angrep på Skipnes og Aftenbladet. Innleggets form er utskjelling, og har sin grunn i at Skipnes ikke deler Karlsens syn på Darwins ”monumentale bidrag til å hale vitenskap og mennesket ut av religiøs mystikk og overtro”, og at Skipnes ”er en mann som aldri burde blitt intervjuet av Aftenbladet”. Karlsen skriver blant annet at dinosaurene døde ut 65 millioner år før menneskene kom. Døde dinosaurene før mennesket kom, Karlsen? Men Bibelen lærer da at døden kom

inn i verden ved menneskets syndefall!

 

 

Jødehat

 

Av Hallvard Kvæven, i www.Kommentar-Avisa.no

 

Pensjonert lektor Arne G. Skagestad har eit innlegg i Fædrelandsvennen for 14. april 2009. Artikkelen osar av jødehat. Faktafeil er der også. Eg skal berre ta tak i ein. Skagestad skriv: ”Ideen om en ren jødisk stat ble lansert av sionismens grunnlegger Theodor Herzl i boka ”Jødestaten” (1896).”

Nei, Skagestad! ”Ideen” vart lansert av Himmelens allmektige Gud då han for om lag tre tusen åtte hundre år sidan talte til Abraham, slik vi kan lese det i første Mosebok: ”Far ut or landet ditt, bort frå folket og farshuset ditt, til det landet som eg vil syna deg.” Seinare let Gud lovnaden om landet til Isak, son åt Abraham at det gjaldt han og hans ætt. ”Ideen” om jødestaten er nok meir enn hundre og tretten år, slik Skagestad skriv!