Gjestekommentar, 15.01.09

 

”Bedehus-retorikken tjener ikke Israels sak!”

 

 

Av Bjarne Kydland, i www.Kommentar-Avisa.no

 

Ja, tenkte jeg det ikke, endog fra en redaktør i DagenMagazinet.

Dette gir altså Vebjørn K. Selbekk (V.K.S.) samfunnsredaktøren som sitt postulat / besyv, på lørdag 10. januar -09.  Han har nå ”slukt” sjefsredaktøren i Bergens Tidende, Trine Eilertsens argument / utsagn med hud og hår, som sier noe à là: Det å bruke Bibelen i samfunnsdebatten er helt irrelevant. Et baklengsmål, fordi få er de som tror at, (si heller få redaktører, som oftest er de høyrøde) tror at Bibelen har noen som helst den skulle ha sagt i dette verdensomspennende konflikt-område, eller konfliktområder i det hele tatt. (etter minnet)

Bibelen blir behandlet som en god vits, får en helst inntrykk av. I alle fall 99 % av redaktørmassen og den sittende regjering, med de svære konsekvenser dette har fått for Norges befolkning, og særlig de yngste generasjoner, som nettopp representer landets fremtid.(fra judeo-kristen til islamsk tenkesett)

 

V.K.S. sier: ”For det første er dette (Bedehus-retorikk) helt fremmede argumenter for størstedelen av det norske folk.” Mulig?

Og hva er det vi ser mer og mer enn noen tid vokser frem i dagens norske samfunn? ”Uten åpenbaring blir folket tøyleløst,” sier ”Bedehuset” (Ordspråkene 29,18) Har vi her til lands sett noe mer ”tøyleløst” ungdomsoppstyr enn Oslo-demonstrantenes pøbel-herjinger for hundre-tusener av kroner. Her teller bare Koranen (”Sverdets Religion” og ”Krigens Mor”) men åpenbart ikke Bibelen, eller kanskje vil V.K.S droppe Koranen også? Men det ser bent ut til at DagenMagazinet fortrekker Koranen og glemmer Bibelens mandat? Er det slik?

 

Kristne dags- og ukeaviser har her tydelig tatt ”lærdom” av den sekulære presse eller i alle fall av KrF`s Kjell Magne Bondevik og Valgjerd Svarstad Haugland i spissen.” Om å la vinen flyte, og dessuten gikk de og mange KrF-ere inn for å sløyfe bekjennelses-paragrafen i KrF`s forfatning, slik nå også samfunns-redaktøren sier: Dropp Bibelen! Du er like god for oss ”anyway.”  Vi er bare interessert i stemmekveg og abonnementer.

Da hører vi atskillig mer vettige ”toner” fra VÅRT LAND`s Erling Rimehaug: ”Å se bort fra religion var en feil vestlige fredsmeklere lenge gjorde. Etter 11. september har det forandret seg. Og: ”Religiøse følelser er grunnleggende realiteter,” sier han. (V.L. 10. jan.)

 

Hvordan ville verden ha tatt ut i dag om ikke USA hadde hold sin hånd over, ja nettopp over Bibelens folk? Verden ville straks ha lagt i en ”hengemyr” bestående av jihadistenes sharia-vold og dertil mest trolig et nytt Holocaust, mot jødene.

Hvorfor ”hyler” verden mot president George W. Bush? Og hva med presidentens ”Bedehusretorikk? Verden er så skuffet over at han ikke prisga Bibelens folk at de knapt eier ord.

Jo, jeg har merket tendensen og har fått i retur 95 % av mine innlegg sendt DagenMagazinet, siste året.

 

* * * * *

Norges Kommentar-Avis`s red tilføyer følgende sitat av vår store statsmann og samfunnsbygger Ole Gabriel Ueland: Norges to øyenstener er Bibel og Grunnlov.