Gjestekommentar, 10.10.08

 

 

Ordet intet betyr nettopp det: Intet.

 

Av Jarle E.R. Skadberg, i www.Kommentar-Avisa.no  (Innholdet er sakset fra en e-post mellom kristne venner og som gjengis med tillatelse fra Skarberg.)

 

 

Det er et substantiv og kan også oversettes med ingenting. Dette skjønner de fleste, men store deler av de kristne ser ikke ut til å gjøre det.

 

Ordet jeg tenker på er Joh. 15:5 om vingårdsmannen: Uten meg kan dere intet gjøre. Videre sier Jesus at det er Gud som gir vekst, 1. Kor. 3:7.

 

På tross av dette flommer det åndelige markedet over av ivrige mennesker med menneskelig uttenkte løsninger som skal skape forsamlingsvekst. Det brukes en mengde nye forretningsmessige metoder for å oppnå dette, det vil si, ingen av metodene er nye, det nye er at kristne bruker dem. Tidligere la man til grunn at det var Gud som ga vekst. Nå fikser man dette selv, i beste mening men allikevel i full strid med Bibelens ord.

 

De forretningsmessige metodene virker utmerket hva numerisk vekst angår, spesielt når man foretar spørreundersøkelser om hva folk vil ha for så å endre forkynnelse og møteinnhold etter dette.

 

Det er ikke godt å si hva man da bygger, men Guds rike er det i hvert fall ikke. Alene kan menneskene intet gjøre, står det skrevet. Ingenting. Da bygger man noe annet.

 

Men dersom man må bruke Gud for å skape vekst, men hvem er så Han? Av Bibelen ser vi at det er Ordet som er Gud, Joh. 1:1.

 

Ønsker man kirke- / forsamlingsvekst må man altså forkynne Ordet slik det står, uten endringer, fordi det er det som gir vekst. Mennesker bare sår og vanner, og annen forsamlingsbygging er å bygge med halm og strå, uansett hvor velmenende man måtte være. Da må det sentrale Ordet som bryter ned og reiser opp forkynnes, ellers har man ikke behov for noen frelse sett med menneskers øyne. Man kan ikke bli frelst til noe uten å bli frelst fra noe.