Gjestekommentar, 22.01.07

 

 

Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla-syndromet

 

 

Av Bjarne Kydland

 

Skulle en fått det helt korrekt uhyggelige ”bilde” av kontroversen mellom disse to inn i headingen burde den lydt: Yssen og ”stalinvalla”. ”Norge er den siste kommuniststaten.”  (Sveriges statsråd Rosenqvist.  // -for ikke å si stalinstaten)  og  ”Verdens verste jødehater.”  (Jerusalem/Haaretz.)

 

Det kan vel neppe gjenstå noen stor tvil hos rett-tenkende mennesker om at her er stalin-mentaliteten i norsk sosialisme omsider kommet helt opp til overflaten, i full bredde og tyngde, kvinnelig eksponert av LO-Valla, som like forut var kåret til landets mektigste kvinne, en ”stalinkvinne.”  Hva nå med arbeidsmiljøet i norske bedrifter?  Bare ta ”en stalinvalla!”  Dette avspeiler selvsagt uhyggelige perspektiver. Hun har konsekvent brukt ”vi” om egen oppførsel, og ”dette er ”vår” kultur, hos ”oss”, sier hun.  På den måten har hun tvunget de øvrige LO-pampene opp i sitt eget hjørne. Disse, på sin side føler seg nå forpliktet til å følge opp dette ”vi” og dermed solidarisere seg med den presenterte og kompromissløse stalinisme, slik den fortoner seg hos nettopp ”stalin-Valla.” –en kvinnelig eksponent.

  

Bare i den grad LO-siden i norsk politikk kan og vil ta klart avstand fra en slik skremmende stalintrend er det i Norge håp om å overleve slik som de fleste av oss har likt å tenke om landet, som kjempende for alle innvåneres likeberettigelse i alle aspekter. Jeg må erkjenne at min skeptisisme har vært sterkt økende, ikke minst etter siste Stortingsvalg.   

 

Et moment som Jens Stoltenberg aldri forsømte å utbasunere i valgkampen var nettopp dette at: ”Retningen under nåværende regjering er feil. Vi skal sørge for endret retning.”  Og nå bør alle se hva en sosialist-retning er for slags ”retning.”.  En sosialistregjering er umulig en velferds-regjering for alle nordmenn. Vi nevner her bare ”stikkordet”: SV, som har markert seg sterkt som USA og Israels-fientlige og fientlige mot norske friskoler, som de vingeklippet uken etter innsettelsen.   Alle vil nå tydelig kunne se sosialismens rette ansikt, og vil forstå at disse aldri vil kunne forandre sine kjepphester.

 

Det kom et oppløftende signal over tekst-TV i dag der statsminister Jens Stoltenberg og partiledelsen i Arbeiderpartiet hevdes å fortvile over LO-leder Gerd-Liv Valla`s håndtering av Yssen-saken. 

Og videre heter det i teksten: ”I følge VG rådet Stoltenberg i forrige uke Valla til å legge seg flat og be om unnskyldning, men Valla avslo kategorisk å slå retrett..

Ap`s ledelse skal være svært negativ til at Valla offentliggjorde et notat der Valla refererte fra fortrolige medarbeidersamtaler.”

”Valla avslo kategorisk å slå retrett,” heter det. Og det er i prinsippet hva hun fortsatt gjør, der hun i presserunden operer med et: ”hvis - - -.”

 

Stoltenberg og partiledelsens uttalelse i dag er da noe. Det gjenstår å se resultatene og oppfølgingen. Tenker en nemlig på andre forhold, nyss passerte, og som går på både USA og Israel, er det vel knapt noe land på jorden som er mer stalinistisk forvridd enn nettopp Norge er.

Det hviler med andre ord tunge forbannelser over landet vårt, som allerede også gir tunge uttellinger.