Gramsci: "Innta institusjonene" - "den dype staten" 

 

 

Av sivil agr. Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 12.04.2025

"Hvor lang tid vil det ta før velgerne våkner? spør Hans Rustad i Document

Ja, det kan en virkelig undres på - når en har lest det nedenfor stående.

Det tar tydeligvis tid å skjønne hva som foregår i Dep., byråkratiet og statens indre gemakker, men i jan. 1978 skrev jeg følgende i "Familien, staten og nye lover": Sentralt i raseringen var altså metoden til den italienske kommunist-tenker Gramsci. Han omtalte jeg bl.a. i foredraget ”Nå må vi våkne. Familien, staten og nye lover.” fra jan.1978. (Kan høres på nettet)For å få ut de ideologiske tanker om endrede relasjonstanker og menneskelivet, anbefalte han altså å ”innta institusjonene” og ”den lange marsj gjennom korridorene” og ”legalitets-prinsippet.” (lovgivning og påvirkning)

Nå er det aller meste av institusjonene inntatt - «the deep state) i Norge og Vesten, og lovverket er i årevis forandret steg for steg. Slik skrev jeg i nevnte foredrag:

Men før vi starter opp med dette, så la meg komme med en del generelle påstander om mål og prosessen ved formingen av de nye lovene m.m.

Dette er nemlig meget alvorlig og kan langt på vei forklare hvorfor og hvordan det går an å snu samfunnet på hodet slik en er i ferd med å gjøre det nå:

 

1. Målet er at alle livsområder skal politiseres og under off./statlig styring i detalj helt inn i hjemmet. Konf. Likestillingsloven som skal gjelde, men ikke håndheves i hjemmet.

Videre er målet et kollektivistisk samfunn, hvor ekteskap, familie og foreldremyndigheten er borte. I flere sammenhenger kommer det fram at barna ikke hører hjemmet til, men samfunnet. (Inn i hjemmet kom nå som nevnt i 2016)


2.
 Metoden for å overta styringen er stort sett følgende: Et lager en melding/ lov – så bygger en opp et ombud/ evt. annet sekretariat for administrasjon – så bevilger en tilskuddsmidler - så styrer en ved hjelp av lover, tilskudd og regler. (En har med andre ord oppdaget legalitetsprinsippet og metoden til den italienske kommunistenker Gramsci og hans stille revolusjon. (Han var en del av Frankfurtherskolen og talte om den kulturelle revolusjon og den ”lange marsj gjennom korridorene”.) Vi husker enda replikken til Stortingsrep. Fredheim i finansdebatten hvor han sa: ”Husk hvilke regler som gjelder for off. støtte. ”Det gjaldt off. støtte til Diakonhjemmet som hadde et internt oppgjør omkring abort- og Hauglinsaken. Johs Aanderå, som vel er det en kan kalle ”far” til Kulturmeldinga sier: ”Kulturstyra må drive kulturpolitikk, ikkje berre administrere.” Dette sa han i en artikkel jeg las for en tid tilbake, og han fortsatte med trusler om oppløsning av kulturstyra osv. , om de ikke mer bevisst går inn for å styre kulturen. Altså lages det band også ved kulturmidlene som det nå stadig oftere gjøres ved statsstøtte. Og i Folkets Framtid av 8.11.-78 går det fram at en allerede har begynt å bruke kulturmidlene som brekkstang. Det gjøres slik at de som skal få kulturmidler, må for eks. åpne lokalene sine for tilstellinger av alle slag, også slike som måtte bryte med ens eget livssyn.


3.
 Utarbeidelsen av meldingene og lovene er gått over fra å bli utført av bredt sammensatte off. utredningskomiteer til små arbeidsgrupper av håndplukkede medlemmer. For de som driver litt i politikken kan jeg som eks. nevne Planleggingsloven og Kriminalmeldinga. De er ført i pennen i hovedsak av en og to menn.


4.
Hørings-fristene er uforsvarlig korte. Høringsinstansene er igjen et håndplukket fåtall, og deres svar er ofte ensidig referert.


5.
 Lovene er oftest fullmaktslover som åpner for utfyllende bestemmelser av Regjering og Dep. Jeg sammenligner en fullmaktslov med en granat. De som har makten kan bare ta ut splinten, og granaten eksploderer til helt uante resultater, men helt etter intensjonene til de som har makten og har laget ”granaten”, lovene. Det bør også nevnes at en fullmaktslov er en enorm maktutvidelse og overføring av makt fra Stortinget, som er det lovgivende organ, til Regjering og Departement. Dette er farlig, noe jeg skal komme tilbake til senere.


6.
 I tillegg er begrepene i lovene ofte diffuse i definisjonen og derfor svært åpne for tolking, dvs, Dep. avgjørelse.


7.
 Lovene fremmes for Stortinget med svært korte frister. Det er eksempel på at lovforslag er kommet til Stortinget om kvelden med krav om komite-innstilling i løpet av en dag eller to.

For å gi en forestilling om omfang og fart i denne prosessen kan jeg nevne at de siste fire årene (1974-1978) er det kommet 788 nye lover og forskrifter, og flere har endatil straffebestemmelser. I sannhet, de har oppdaget legalitetsprinsippets muligheter.


8.
 Tilsettelser. ”Er det en linje i de”, spurte stortingsrep. T. Tande. Det gjorde han i

forbindelse med en tilsettelse i Justisdep. Jeg lar spørsmålet gå videre, men vil bare nevne at han sa det i forbindelse med tilsettelsen av Levi Fragell som informasjonssjef i Justis Dep. Jeg vil og nevne at her sitter Kosberg som foreslo Jakob Jervell som bispekandidat, og her sitter ekspedisjonssjef Haugestad som har forfattet Kriminalmelingen. Personlig sek, til statsråden er en av personene bak ”Barnemeldingen.” Dette får greie seg, selv om atskillig mer kunne vært sagt om den saken. (I 2011 påviste større mediaoppslag at makteliten sentralt var i slekt, gift med hverandre, venner osv. En meget uheldig ledelse i et folkestyre hvor makten skal være delt)

Men la oss bare stille det enkle spørsmålet, er det tilfeldig, eller er det en bevisst linje i det ut fra den forannevnte målsetting? La meg stille et motspørsmål, og så kan hver enkelt svare selv.


Er det rimelig å anta at vår øverste politiske ledelse og de forskjellige Dep. ikke har tenkt gjennom sin politikk og arbeidsmåte? I NOU 1975/30, ”Stat og Kirke/ Sivertsen komiteen (s. 144) står følgende: ”Staten ser det nå som sin oppgave gjennom valgte organer og den utøvende myndighet – å styre samfunnsutviklingen. Samfunnet omformes ut fra politiske ideer og de store folkegruppers interesser. Lovverket blir bevisst brukt som et politisk instrument i denne omformingen.” Dette er egentlig så klare ord, at det ikke er rom for særlig flere spørsmål:


For å konkludere kort, så er jeg redd vi er farlig nær demokratiets sammenbrudd, samvittighets tvang og at kommisærenes  (maktforvalternes) tid er inne. (Gerhardsen sa: Vi har makten og vi skal bruke den) Tiden er inne for de som lever etter prinsippet: Der makten, er , er også retten. Ja jeg vet det er hard kost, men det er ingen kristen dyd å operere med realitetsflukt og verdensflukt. Vi skal være i verden om ikke av den. Og er det feil i fakta eller resonnement, så får dere heller motbevise meg, og hvis det ikke er mulig, får vi gå sammen om å vekke folk opp til kamp om de verdier som vi ikke vil miste.

En av radikalismens store ledere, Rudi Dutschke, ropte ut i 1968 etter at han var slått: ”Fyll, storm institusjonene”. Det er nettopp det de har gjort helt i tråd med Gramsci. Legg og så merke til at Dutschke var sentral i opprettelsen av partiet De Grønne (Die Grünen).

 

"Hvor lang tid vil det ta før velgerne våkner?

Hans Rustad 

I USA ble den dype staten og sensurkomplekset avslørt. Derfor avsetter Trump nå utro tjenere. Han skal ikke ha noen gjentagelse av «Russia, Russia». Men i Europa kjører propagandakrigen for fullt. Mot Trump. Hvor lang tid vil det ta før europeerne forstår at Trump er deres beste venn?"