Egypt - en "rørstav" mot Israel

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 21.06.24

"Sviket mot Israel avslørt" skriver SMA i Norge i Dag s. 10 uke 24. De omtaler "- de desperate forsøkene på å hindre at Israel ryddet opp i Rafa og der endelig avslørte den tette kontakten og samarbeidet" - i mange år - "mellom en rekke land i den arabiske verden og Vestlige verden". Da jødene kom inn, fant de mellom 25 og 50 tunneler mot Egypts Sinai, noen så store at man kunne kjøre bil i dem. Lenge har jeg undret meg på hvordan Hamas fikk inn denne enorme mengder våpen og ammunisjon av alle slag. Her er forklaringen - endog fra Egypt med fredsavtale med Israel. Et formidabelt dobbeltspill - svik altså. Med var også Iran, Kina, Russland og Nord-Korea.


Dette kan få konsekvenser for Egypt - og vender man seg til de voldsomme doms profetiene i Esekiel 29 v .6 står det: "Og alle Egypts innbyggere skal kjenne at jeg er Herren fordi du har vært en rørstav for Israels hus", rørstav som knekker og bryter sammen og skader de som støtter seg på den. I sannhet fredsavtalen var en "rørstav" absolutt ikke til å stole på.


Og konsekvensene kan du lese videre om i Esekiel 29 og Esaias kp. 19 og har antagelig sammenheng med Renessansedammen i Etiopia med sin 20 mil lage basseng og Aswandammen i Egypt. Prof. Terje Tvedt - ekspert på de store vannveiene i Midtøsten - nevner interessant nok dette kp. i en av bøkene sine. Enorme vannmasser hvis de av en eller annen grunn slippes løs på Egypt og gjør denne mektige stat om til en stat som ikke gjenreises annet som en liten ubetydelig stat etter 40 år. Dette var i alle fall et svik så stort at man bør holde øye med det profetiske Ord som vi så Esaias 43 ble oppfylt og fikk hjem 160 -180 000 jøder rundt Tanasjøen i Etiopia. Noen gikk bl.a. ut Blå-Nildalen til Khartum. Egypt skal bli ødelagt fra Migdol i nærheten av Pi Hakirot (frihetens begynnelse) - der jødene gikk over Rødehavet - like til Etiopias grense. Vi skal skjønne det når det skjer.

Verdensmaktene innbiller seg de har makt - men når Allmakten (Skaperen) griper inn, bestemmer Han alene. Ronald Fangen skrev i Misjonskantaten i nazistenes fengsel i 1942 bl.a. sangen med teksten

"- verdensrikene de stiger, og de synker". Tre år senere brøt jødehatets nazirike sammen.