Folk sulter og Regjeringen ferierer?

Av sivil agr. Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 18.07.23

"Frelsesarmeen: - Mer reell matmangel." I Moss var det i fjor delt ut mat til 190 husstander. Nå i juni til 771 melder Nationen 18.7.23. Og regjeringen ferierer eller er ute på befaringer om hvor de kan ødelegge mer natur med vind- eller havmøller.  Jeg trodde at den viktigste saken for en Regj. var å sikre at folket var sikret livet og en rimelig velstand med mat og forsvar. Nå svikter begge deler, har gjort det over tid og i økende tempo. Verre blir det nok til vinteren om man for eks. ikke rydder opp i strømsaken - sikrer seg de tonnevis med poteter som mat-kjedene ikke fant gode nok for en kresen Nordmann. "Poteten har fødd opp flere enn den har slått i hjel",  heter et gammelt ordtak. 
Poteten ja, med det gedigne innhold av proteiner med høy biologisk verdi i 8 % av tørrstoffet - og attpåtil bra med C-vitaminer om en spiser dem jevnt. Kjøp tonnene, pakk dem i 25 kg sekker og lever på dørene, så blir det kokte poteter med litt smør på, potetstappe, stampegraut, potetlomper osv. til sultne fattigfolk.
De som redder folket med mat nå, er de kristne organisasjonene som staten nå napper teppet under bena på med en prisøkning som gjør at friskoler m.fl. får røde- til blodrøde tall i sine regnskaper. Mens staten håver inn på strøm, gass, skatter og avgifter osv., som gjør at folket sliter. Staten driver også et Mattilsyn som får omtale "høl i hue" av en ledende prof. Medtvedt.  Hvor lenge bør en slik Regj. sitte? Barnevernet roter det til for familiene i stedet for å hjelpe folk i kriser, og bruker makt på basis av tvilsomme bekymringsmeldinger. Så ender de selvsagt opp på Europatoppen i tapte saker ved menneskerettsdomstolen - endog i Great Chamber. Listen kunne forlenges over alvorlig vanstyre uten at man glemmer strøm-katastrofen. Kongressen danset visst i en hovedstad for mange år siden da krigen truet - nå vitner bilder om at man danser i Prideparader. Jeg vemmes! Hilsen en som har laget planer mot sult i flere u-land.