Skaperen avsatt, og klimahysterikerne overtar?

 


Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 18.11.21

 

Det er med en stigende undring man ser pengemakta kommer flaksende inn til Glasgow i hver sitt flotte privatfly - for å redde gjennomsnitts temperaturen på kloden. Og journalistene flokker seg rundt makter og myndigheter - med få egne kritiske tanker i eget hode.
I iskalde Sibir må det ikke bli varmt så tundraen smelter og metangassen stiger til værs i tonnevis og kloden starter å boble. I Key i Mali - visst verdens varmeste sted hvor svetten rant av meg for mange år siden - skal de visst også få orden på temperaturen - for ikke å snakke om Sahara. Jammen sluttet ikke paven seg til noen år før med sin "klimaensyklika" og fikk Obama med på saken - men så endte det hele med katastrofe: Trump ble valgt. Men Time mag. lot seg ikke lure - de skrev om paven med én religion, én regjering og én verden. Obs, det var da veldig.  Al. Gore, miljømannen med "Convinient truth", Nobelpris gjorde en vanlig lastebilsjåfør - brite - så alarmert på sønnens vegne som ble pådyttet slikt videotøv - at han brakte videoen inn for retten og vant. Var Norge litt tidlige ute med andre N. priser også? I det minste kunne vi fått noen millioner til skog- og matprosjektene våre i Syd-Etiopia. Gode fredsprosjekter?

Vel, jeg synes prosjektene virker litt voldsomme - i alle fall for oss "vanlige mennesker" som heller hadde sett at makt- og pengegutta hadde holdt seg hjemme og på bakken og sørget for at vi hadde mat og strøm til varme og lys i husene våre nå som vinteren siger på med mørke og kulde. Ansvaret for global styring er vel litt stort? Hjemme kunne de ha brukt litt penger på strømregningene våre - som de nå brukte til privatfly, hotell og søte viner. Ikke sant? Slik tenker "vanlige folk" som de skal forvalte hjemlandene og kirkene for. Nå stenges kirker p.g.a. strømregningene! Slå den!


I grunnen hadde vi det mye greiere før, da folk strømmet til kirke og bedehus og bekjente troen på Skaperen av himmel og jord. De kalte det visst for «troens første artikkel", og jammen stod ikke presten for alteret og ba "om godt og tjenlig vær og kristelig råd til all vår gjerning". I samme Ånd som utenriksminister J. Løvland fikk oss fri i fred for noen år siden.

I Danmark var det endog en biskop i nyere tid som skrev "Bibelens krone" (Johannes Åp. for de uinnvidde) hvor han skrev at når mennesket reiste seg mot Gud,  reiste Gud skaperverket mot mennesket. Han må ha lest Skriften grundig og kommet borti striden mellom profeten Elias og kong Akab m.fl. Men hvordan i all verden kunne denne mannen blitt biskop - slik finnes jo ikke i våre velutdannede samfunn i dag!


En vet ikke om faktasjekkerne har sjekket dette med klima før og nå - men for en enfoldig (en fold - ikke mangfoldig) troende - ikke helt uten kunnskapsmasse - synes en alt var mer stabilt og i orden før.  Nå synes både klimaet, matforsyningen, helseomsorgen m.m.m. helt ute av visdom og kontroll, og en undres på om de har de nødvendige "sertifikat" for styring av folk og land. Flysertifikat har de vel heller ikke? De som mener at den gamle bok er og var visdommens kilde, synes bestemt å huske en profet - var det ikke profeten Haggai som oppfordret oss til å legge merke til hvordan det gikk oss? Du får ta fram Bibelen - om du har noen - og lese selv. Vi sådde mye - jobbet og strevde - men høstet lite i hus - og sannelig ble det også blåst bort. Var det klimakrise og vindkraft mon tro? Uansett - samme profet ga oss noen velmente råd - som sammenfaller med det fedrene praktiserte - de som bygde landet. De startet gjenreisning av Guds hus og priste og takket Skaperen, og det ble orden på sakene igjen - selv om vi alle ble litt mindre i egne øyne. Julen kan jo gi oss noen stille dager - hvor vi legger bort mobilen - og tar fatt på Skaperens forklaring i Ordet. Velsignet Jul!