Bruker Gud Trump for Israel og opprøret til dom?


Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 18.01.21

Når kaoset brer seg og massevis av norske pastorer rømmer "Trump skuta" med det store massive flertall og Selbekk "toner flagg" i ettertid. Ikke spesielt modig flaggheising spør du meg - Ystebø flagger også, og flere topp politikere i tillegg - endog venner i USA går ut med massiv fordømmelse om Trumps skyld/medskyld for stormingen av Kongressen - før den hele og fulle sannhet er på plass. Det var dette med kalde hoder og varme hjerter da når man har med totalitære Frankfurtere å gjøre som har jobbet mot dette klimaks i titalls år. Det kan en dokumentere med masse litteratur, bl.a. Rahn, Breitbart m.fl.

Det som burde være interessant, er den glemte POLITIKKEN Trump har utført om både RETTEN, fosterdrapet og jødene. For det første vil jeg mene at RETTEN og opprettholdelsen av den, er viktigere for folkestyret - enn et uavklart bråk. Dernest kan ikke en rettsstat eller et folkestyre - som er helt avhengig av riktig rett og holdninger bestå med fortsatt massedrap av barn i mors liv - endog til navlestrengen kuttes, (Biden) - i all fall i kristen tenkning. Og skal man riktig pådra seg hat og et utall av brutale opptøyer som Trump har fått - så skal man i tillegg støtte Israel som Trump har gjort - men med en betydelig feil i forslag om tostatsløsning og en bit av Jerusalem. Man pirker ikke med "Guds øyensten" om politikere forstår det eller ikke. Det har Guds Ord imot seg - og Gud er til!

Her er vi inne ved Guds tanker som vi kan lese om det om Kong Kyros - tanker som er himmel-høye over våre tanker - men som man dog bør søke etter å forstå så langt vi kan observere dem. Derfor skrev jeg også i "Hva vil Gud med Trump?" følgende i nov 2019:

"Nå kan selvsagt Trump være innsatt i verdens største stormakt både til velsignelse og dom. Det bør vi ikke glemme. Herren styrer kongers hjerter som vannbekker." Resten av starten på artikkelen kan du lese under." Er det en dom som utvikler seg - da skal sannelig verden og Norge passe sine egne saker. (Se bibelsitat under)

Derfor til avslutning - merk deg at Kyros marsjert under "uinntagelige murer" i Babel i et forfallsrike - som falt. Men jødene som var under Guds løfter ved Jeremias, ble sluppet fri - fikk med seg karene som keiseren fylte seg med - og beskjed om å vende hjem og bygge opp Tempelet for den Gud som bodde der.

Jødekontingenten i USA er stor - og jeg nevnte den i en senere artikkel om saken - fordi de etter Bibelen skal hjem til Israel etter løftene. Hvordan vet ikke jeg - men til Israel kommer de - som jeg i 1975 opplevde at de etiopiske jødene reiste fra Gondar. Kristen tenkning og syn på samfunnet - burde selvsagt ta med seg muligheten for at man er på vei inn i noenlunde samme situasjon i USA. Og Europa - inklusive Norden som har levd i ly av USA - og samtidig skjelt dem ut ved given anledning - samt ikke vært noen jødevenner - kan la disse tankene synke inn, for Skriften har et Ord i Sakarias 1, v.14 ff om saken: "Rop ut disse ord: Så sier Herren, hærskarenes Gud: Jeg er såre nidkjær for Jerusalem og Sion, og såre vred er jeg på de trygge hedningefolk; for jeg var bare litt vred, men de hjalp med til ulykken. Derfor sier Herren så: Jeg vender mig atter til Jerusalem med miskunnhet; mitt hus skal bygges der, sier Herren, hærskarenes Gud, og målesnoren skal strekkes ut over Jerusalem. Rop atter og si: Så sier Herren, hærskarenes Gud: Ennu en gang skal mine byer flyte over av det som godt er, og Herren skal ennu en gang trøste Sion og ennu en gang utvelge Jerusalem." Ja, jeg skal si vi "hjalp til". "Vil Gud ikkje verge by og land ,- - -". Blix.


Forsett på nevnte artikkel her fra 4.11.19 – Hva vil Gud med Trump?