Uten Gud som Skaper og styrer - kommer hysteri


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 23.08.20

Nå bølger bekymringene frem og tilbake over store deler av verden. Ikke før er vi ferdig med den ene - så kommer det en ny global bekymring - og når den ene er roet ned - frisker man opp en av de gamle, og sånn fortsetter det til ingen orker mer. Den har selvsagt utviklet seg i katastrofal retning.

Det er havstigning, CO2 - og værproblemer, virus- og andre pandemier, økonomisk kollaps, sult osv. Ja, ja, rent menneskelig sett kan en godt følge med - men ut fra den uttrykkelige forutsetning at man får tak i fakta og så godt en makter, holder manipulering med underliggende hensikter - tre skritt fra livet. Da må en alltid hente informasjon fra sikre og helst mange kilder. For Sannheten er det første som drepes i slike kulturkriger. Selv om få mener det i dag - selvsagt fordi de ikke leser - er Bibelen den Vestlige sivilisasjons fundament. Der finner man basis og klare sikre sammenhenger om Skaperverket og styringen av det - samt det gode råd fra Filipenser brevet 4 - 7 hvor det bl.a. sies: "Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting eders begjæringer komme frem for Herren i bønn med takksigelser."

Og når det gjelder den siste saken som friskes opp p.t., så er det vær og klima. Det som man i kirkene tok med i kirkebønnene: "Gi oss godt og tjenlig vær, og kristelige råd til all vår gjerning." Men så ble man selvhjulpne og sluttet med den bønnen i de fleste kirker.

Nå er media i vinden igjen med klimakatastrofene som bl.a. Kent Andersen gir en omgang i Document.no med følgende utsnitt: "Onsdag kunne NRK melde at issmeltingen på Grønland har passert «Point of No Return», og at den vil fortsette å få havene til å stige, selv om oppvarmingen av kloden bremses." Trist da: "at ikke klimaaktivistene i NRK ikke vil se på fakta som peker i en annen retning enn den de har bestemt seg for. For å gjenta meg selv fra tirsdagens artikkel om Konrad Steffens tragiske død på Grønlandsisen: Normalt skal grønlandsisen miste rundt 4 gigatonn is om dagen i midten av august, men i stedet øker volumet på en måte vi aldri har sett før – og veksten har akselerert de siste årene. Danmarks Polar Portal kaller fenomenet for «uvanlig snøvær». Siden midten av juli har ismassen smeltet mindre enn normalt, og det er beregnet at ismassen på Grønland har økt med ca 13 gigatonn siden 10. august. Det har seg sånn, at de «tydelige tegnene» på global oppvarming, ALDRI forekommer der du bor. De er alltid et annet sted, og da fortrinnsvis på steder hvor ingen bor, og ingen kan kontrollere at dommedagsprofetiene er sanne: Under havet. På Grønland. I Antarktis. I stratosfæren. På en øy du aldri har hørt om. Eller i hodet på politikere."

Så får jeg også gjenta meg selv og påpeke at om man hadde trodd det man sa, hadde man ikke bygget milliardbygget Operaen i Oslo ned i strandkanten til sjøen - for aldri å diskutere det i klimasammenheng.

Når det gjelder viruset - skal man ikke kimse av det - og aldeles ikke hva det rå diktaturet Kina driver på med i sine globale ambisjoner. Helsevesenet går ut med regler og advarsler som vituge folk holder seg til - men så griper massehysteriet om seg, og da glemmer man smittefaren og hyler og skriker og river statuer – helst av de som bygget vår kristne sivilisasjon osv.  

Slik kunne man få fram fakta - som i alle fall lot visse nyanser spille med i de gryende hysterier - i håp om at Sannheten ville dukke opp før eller senere. I mellomtiden kunne en ta det med ro og følge med - sånn litt tilbaketrukket og på avstand. Det er alltid lurt når hysteriet brer seg og vil dra en med uten hode og tenkeevnen på plass. Slik kunne man fortsette og bør man fortsette!!

Er du genuint interessert i løsninger på sult, stormer, kulturrevolusjoner m.m. søker du på disse og flere ord i www.Kommentar-Avisa.no .