ABC-nyhetene om stor demonstrasjon i Polen mot Norsk Barnevern


Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 17.02.2019

 

ABC-nyhetene bringer nyheter om den videre utvikling i konsulsaken hvor Norge erklærte en polsk konsul uønsket i Norge - som bl.a. resulterte i at Polen utviste en norsk diplomat.

En kan ikke forstå annet at dette var en feil og et uklokt trekk av den norske regjering. Konsulen har vært innblandet i en rekke Barnevernssaker hvor han har ytt polske statsborgere i Norge assistanse og får ros fra Polen for sitt arbeid. Han har selvsagt full immunitet og var ønsket av foreldrene - likevel blir han bortvist fra hjemmet og Hamar sentrum i 24 t. (Politiet måtte beklage det siste.) Etter min mening uhørt og det samme synes man i Polen.
I Baltikum har det også tidligere vært storopprør mot norsk Barnevern - slik at den norske ambassadøren i ett av de landene måtte hyre inn et reklamebyrå for å forsvare Norges omdømme. Vi skrev om det i LYS for noen år siden.

Norge har dessuten er rekke saker for menneskerettsdomstolen i Strasbourg og endatil en sak for Storkammeret - enda synes man å sitte på sin "høye hest" og vil ikke rikke norsk Barnevern for vi er de beste i verden og rikker oss ikke en mm. i flg. statsråd Helleland.

Tidligere har Stavangerområdet hatt problemer med India i Barnevernssak og i Haugesund synes en ikke å ville bøye seg for norsk Høyesteretts dom. Man behøver vel ikke å minne om Glassjenta og Naustdal saken. En undres når Norge skal ta til vettet og la gammel kristen rettstenkning styre Barnevernet - eller om en skal la Frankfurterideologien ture videre. Les klippet fra ABC under. Nå skal vi se hva norske media gjør.

 

 

 

"Polakker planlegger protest mot ambassaden

Ola Karlsen 14. feb. 2019 13:16 – Oppdatert 14. feb. 2019 13:57

Mandag klokken 17 skal det demonstreres mot den norske utvisningen av konsul Slawomir Kowalski. UD har ingen kommentar. I Polen planlegges det en demonstrasjon mot den norske ambassaden etter utvisningen av en konsul. Verken ambassaden eller UD vil kommentere saken.


Mandag ettermiddag vil det bli demonstrert utenfor den norske ambassaden i Warszawa. Nasjonalistiske organisasjoner vil da protestere mot kontroversielle norske utvisningen av en polsk konsul denne uken.

ABC Nyheter har vært i kontakt med ambassaden, men ambassadør Olav Myklebust vil ikke uttale seg om demonstrasjonen og eventuelle trusler mot ansattes sikkerhet.

Her henvises bare til det norske Utenriksdepartements kommunikasjonsenhet som heller ikke vil kommentere.

«Takk for henvendelsen. Vi takker nei til å kommentere dette», er alt underdirektør Ane Haavardsdatter Lunde skriver i en epost."