Norge på drift mot franske forhold?

 


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 22.03.16

Aftenposten papir 21.03.16 s. 11 har en helside av Bente Sandvig, fagsjef i Humanetisk forbund og nestformann i Stålsettutvalget. Overskriften lyder: "Når noen er likere enn andre", en tanke, vel hentet fra Orwell i boken "Animal farm" med kraftig kritikk av sosialismen.

Men det som virkelig fanger interessen, er toppingressen: "Livssyn. Fremtidens Norge bør ikke ha noen privilegert statsreligion, men heller ikke bygge på en streng fransk sekularisme". Siden er forøvrig utstyrt med smilende bilde av Hadia Tajik (Ap) og Stålsett. (Man tenker sitt - og det er jo fremdeles tillatt.)

Vel, det er vel helt klart at Norge skal løsrives fra sitt velsignelsesrike fundament av den RETTE FRIHET og ORDEN forankret i Gr.l. 2 og den "evangelisk-lutherske" basis. Men ingen må innbille seg at det her blir et tomrom og stopp på veien - nei, nå skal arven fra Frankfurtherskolens (kulturmarxismens) grunnleggende "politiske korrekte" inn - det som har ødelagt store deler av Norges basis og praktiske liv - og inn kommer: "fransk sekularisme", riktignok ikke streng, men dog.
Frankrike er en stygg svikerstat langt tilbake helt til den franske revolusjon - en tanke-verden som er sentral i Frankfurthernes tenkning. Og det kan vi følge til Vichy, svikerregjeringen under 2. v.k. og fram til eurabismen deres - som de nå får svi for.
Revolusjonen bygde på tyveri og løgn: "Frihet, likhet og brorskap" var kampropet deres - stjålet fra kirken hvor det lød: "Frihet i sjelen, likhet for Gud og brorskap mellom mennesker." (Olav Valen-Sendstad) Totalt rettstømt, men med lovprisning av fornuftens gudinne - inntil det endte i blodbad som den protestantiske verden stoppet ved å putte Napoleon inn på St. Helena i 1815 og reddet dem igjen i 1940-45. Jefferson satt riktignok i Paris og fikk bra tanker inn i Grunnloven deres, men det hjalp ikke stort når de ikke hadde det i hodet og hjertet. Når det ikke er frihet i sjelen - tilregnet av Gud for Kristi skyld, blir det hverken frihet, likeverd eller brorskap.
Statsminister M. Thatchers svar til Mitterrand på innbydelse til 200 års revolusjons-jubileet var: "Nei takk. Det ble så lite brorskap av det." Norden ble "Det fredelige hjørne av Europa" etter de store vekkelsene.
Den franske sekulære modellen kan de beholde for franskmenn og muslimer - så vender vi tilbake til Gr.l. § 2 av 1814 og Guds Ords ljos til Noregs fjell som ga oss lys på livsveien mot det RETTE og gode for tid og evighet. Det ble det velstand og brorskap av og misjon til verdens ende.

Velsignet påske.

 

Bilde kommentar:
Påskehilsen med bilde av Jesus som står for døren i Laodikea, banker på og vil inn.
Laodikea betyr folkestyre - og det fikk Norge etter H. N. Hauge og hans venners
lidelsesfulle kamp mot datiden "elite". Og vi nyter godt av det til den dag i dag.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/1919615_576263709200662_5043631678943022515_n.jpg?oh=dfc64ea8d2ff65005bedd1c4346c7677&oe=5793EF09

 

Tillegg:
Å vis meg på ny du har kjøpt meg, vis Jesus på ny du er min.