Hvor dumme kan politikere og politi bli?


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no, 04.09.2016

Man leser at politiet "twitrer" og roper på foreldrene når ungdommen går over stag på "fredelige hjemmefester". Lett retorisk kan man jo spørre om ikke Barnevernet kan rykke ut og ta seg av barna til "barnas beste" for foreldrerett og foreldremyndighet har man jo sørget for å gravlegge for lengst, som en pedagog nylig uttrykte det i Agderposten. Politiet har jo åpnet 11 Barnehus og topprioritert barneavhør - endog av småbarn - om foreldre som har utvist "vold og slått" uten definisjon av «vold og slått». Klaps på baken, grep i armen osv. synes å sidestilles med en rett på nesa så blodet spruter?  Bekymringsmeldingene går til Barnevernet og politiet dukker opp. Barna kjøres til "ukjent adresse" og mor og far til avhør.
At dette traumatiserer langt verre enn en klaps - synes ikke innenfor pannelappene på velutdannede myndighetspersoner. Det forlyder i media at dette har topprioritet hos politiet! Kapasitetsproblemer? Ja, så får de bare ta over barneoppdragelsen da - av de barna som enda får se dagens lys. Ikke rop på foreldrene som dere har avsatt.

Les nå bare hva NTB melder også fra Sørlandet: "
Allerede klokken 21.39 måtte politiet rykke ut til det som skulle være en stille og rolig fest, men der rundt 100 berusede ungdommer dukket opp. En halvtime senere måtte politiet ut på et jorde i Vennesla for å få kontroll på en annen fest. «Her kan godt foreldre ta seg en tur for å hente sine håpefulle», skriver politiet på Twitter.  – Det er ikke lett for oss å finne kapasitet for å ta oss av andres barn, sier Klausen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.  Samtidig med meldingen fra Vennesla, kom det også melding om ytterligere en fest i distriktet. Det som skulle være «rolig hjemmealenefest» måtte avsluttes av politiet. Det var da operasjonslederen kom med sitt hjertesukk på Twitter :
«Hvor er foreldrene?» – Her var det ei stakkars jente alene hjemme med noen få venner da det dukket opp rundt 60 berusede ungdommer. I tillegg ble en dør sparket inn her, sier Klausen. (©NTB)"

Kanskje dere myndighets personer kan begynne å bruke hodet til å "noe mer enn å sette flotte luer på" og begynne å forstå at å ta myndighet og foreldrerett fra foreldrene, fører til at foreldrene abdiserer. Tenk dere følgende situasjon: Poden på 13 vil ut på fest med de andre gutta og jenter. Faren sier nei. Gå og legg deg - som politiet ønsker. Alle de andre får lov så, lyder det. Faren fester et fast grep i guttearmen. Så lyder det igjen: Det har du ikke lov til - jeg sender "bekymringsmelding". Faren vet hva det innebærer og gir opp. Så må politiet ta over og bringe poden hjem - kanskje sterkt beruset la oss si kl. 3,00. Hvem har da skylda?
Vi sloss i 80-åra mot den "utdannede"  "elite" som ville overta både foreldrerett og folkestyrets makt. Det som vil være til "barnas beste", er å forstå at barna hører foreldrene til og skal oppdras av dem med dertil passende maktmidler - ellers må politiet senere bruke sine sterkere maktmidler - men de vil aldri lykkes i det kaoset som brer seg når hjem og foreldre umyndiggjøres. Ingen av oss er så "gode på bunnen" som vi innbiller oss - men barna forstår at foreldrene er glad i dem også når de må ta fast i dem for at de skal lystre. Det er kanskje politiet også?