Nye Babelstårn mot himlen

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no  30.11.15


VG-nett bringer meldingen om at Saudi Arabia skal bygge verdens høyeste bygning.

Modellen på bildet som følger med "viser hvordan verdens høyeste skyskraper, som er planlagt ferdig i 2018, kommer til å se ut. VG beklager at bygget er så høyt at du må scrolle mye før du kommer til resten av artikkelen...!" De skriver videre: "Finansieringen for verdens høyeste bygning, som skal strekke seg over en km i været og bygges i Jeddah i Saudi Arabia, skal være på plass." Bygget skal være på 170 etg. og skal bli høyere enn Dubai`s bygg på 828 m. Prisen blir ca. 1,2 milliarder dollar! Det skal kalles "Kingdom Tower" og bl.a. romme "Jeddah Economic City" m.m., melder VG.

Det er mest så en må smile. Dette er verdens ledende muslimer opptatt av. Bygge himmel-stormende bygg - høyere enn naboens inneholdende "Kongerikets Tårn" og tydeligvis en overtager av "Twin Towers" økonomiske pengemakt i verden. Folk fra Saudi Arabia med bl.a. Bin Ladens folk sørget jo for å smadre USA`s store pengesymbol. Men det er en ting de tydeligvis ikke forstår. Makta ligger ikke i urbane himmelstormende tårn, men i å følge Bibelens kulturoppdrag: oppfyll jorden og legg den under dere. Det er Guds bolig for menneskene - naturen - som skal forvaltes rett og ut fra den skapes alt av mat og råstoffer og miljø og god vannhusholdning. Makten går til syvende og sist ut fra arealene og en rettferdig fordeling av den. Basal maktfordeling altså.

De fleste av oss husker selvsagt det himmelstormende Babel som ikke ble noen suksess, men en total forvirring. Så måtte de ta jorden - arealene - fatt. Disse folkene har rasert naturen og gjort det tidligere gode savannelandskap i Arabia (like stort som India) om til ørkenstater. De var så uheldige at de boret noen hull i jorden og tok opp restene etter Syndefloden og begynte å terrorisere verden med olje- og pengemakt, men like sultne ble de. De boret nye hull for å pumpe opp grunnvann og dyrket hvete noen år - så tok grunnvannet også slutt - tørken var total. Høre på jødene skulle man selvsagt ikke - så man brukte pengemakta videre med landgrabbing bl.a. 1 million da. i Etiopia (der de nå sliter hardt med Egyptiske myndigheter) og mange andre steder - i stedet for å forvalte sitt eget land rett og bygge det opp igjen som den sanne Gud tenker og vil det. (Før produserte Saudi Arabia hvete. Og Slik går det med maten i Saudi-Arabia nå.)

Nei, bygge himmelstormende tårn og fornektelsens bygg som moskène på Moria berg med gullkupler som forkynner for all verden at pengemakta rår og "Gud har ingen sønn," det kan de. Hvor dum går det an å bli? Vi har dem i Norge også! Jesus demonstrerte for all verden hva han mente om pengevekslerne da Han renset Tempelet. Det var hellig vrede!