Europeisk humanisme


Av Lars-Arne Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no – 03.04.13

Den europeiske humanismen ender som all humanisme i død og fordervelse slikt alt hedenskap som bygger på mennesket og henter sin inspirasjon
fra Den Onde selv gjør det.
Det sies så ofte at vi kunne ikke vite om alt det fæle og onde som skjedde i Europa med forsøket på å utrydde et helt folk, jødefolket. Men så viser det seg som det ofte gjør – historien innhenter oss og dokumentasjonen som man nok har lagt ned på «kistebunnen» dukker opp. Sannheten kommer for en dag. Sannheten om Mao`s 27 år viser oss også nå et dokumentert minimum av 45 millioner kinesere som sultet i hjel mellom 1958 og 1962 – alt pga humanismen i form av leninisme/stalinisme/sosialisme.

Men så til Aftenposten som bringer oss fra New York Times et oppslag som begynner slik:
«Hele 42.500 leirer og ghettoer over hele Europa er nå katalogisert av Holocaust Memorial Museum i USA, skriver
The New York Times1. Det høye antallet betyr også at langt flere vanlige mennesker enn hittil antatt må ha visst hva som foregikk.»

Noen konkluderer med at det bortimot ikke var mulig å bo i Tyskland og være ukjent med denne djevelskapen, fordi disse gettoer og konsentrasjonsleire lå så tett at det må ha vært millioner av mennesker som hadde kunnskapen om disse.

(Kilde: http://mobil.aftenposten.no/nyheter/uriks/Nye-Holocaust-tall-sjokkerer-forskerne-7137834.html)

 

Her kan du se kartene over både gettoer og leire:

Jødegettoer
http://www.nytimes.com/imagepages/2013/03/03/opinion/03ghetto-map.html?ref=sunday-review

Konsentrasjonsleire
http://www.nytimes.com/imagepages/2013/03/03/opinion/03camps-map.html?ref=sunday-review

 

Fra andre medier om saken:

Norges Kommentar Avis har fått tillatelse til å gjengi oppslaget fra www.Karmel.net for datoen 04.03.2013, se neste side.

Sjokkerende tall om Holocaust
– langt flere konsentrasjonsleirer enn antatt

Jødiske fanger graver sin egen grav i Russland før

de blir henrettet av Waffen SS under Den andre verdenskrig.

 

I år 2000 begynte forskere ved Holocaustmuseet i USA en formidabel oppgave med å dokumentere alle konsentrasjonsleirene, slaveleirene og gettoene som Nazi-Tyskland etablerte over store deler av Europa. Tallet de kom frem til sjokkerte selv de mest garvede forskerne; det viste seg at det var langt flere leire enn de først hadde antatt.

Forskerne har dokumentert rundt 42,500 gettoer og leirer rundt om i Europa som strakte seg fra Frankrike til Russland foruten mange mindre leirer i Tyskland. Tallet forskerne kom frem til var så stort og uventet at de måtte gå over dem flere ganger for å forsikre seg om at de hadde talt riktig før de ble lagt frem ved German Historical Institute i Washington i januar.

-Tallet er så mye større enn vi opprinnelig hadde trodd, sa Hartmut Berghoff ved instituttet til New York Times. Han la til at de var klar over hvor fryktelig disse leirene var, men antall leire var de ikke forberedt på.

Nøye arbeid
De dokumenterte leirene inkluderte ikke bare de kjente konsentrasjonsleirene som Auschwitz og andre, men også flere tusen slaveleirer, hvor fanger produserte utstyr som ble brukt i Den andre verdenskrig. I tillegg var det utallige fangeleirer, foruten «omsorgssenter» hvor gravide kvinner måtte gjennomgå tvangsabort eller spedbarnene ble drept like etter fødselen. Der var også bordeller hvor kvinner ble tvangsprostituert for tyske soldater. Mens konsentrasjonsleiren Auschwitz og Warsawa-gettoen symboliserte forferdelighetene, så utgjorde de bare en brøkdel av det tyske nettverket av slike leire sier forskerne.

Sammensatt
Forskerne anslår at mellom 15 og 20 millioner mennesker døde eller var fengslet i nettverket. De kom frem til disse tallene ved å sette sammen et puslespill av regionale data over slike leire og basert på data fra over 400 bidragsytere har de kommet frem til omfanget av det tyske nettverket. Til å begynne med hadde de regnet med å finne rundt 7,000 slike leire, men tallet fordoblet seg flere ganger helt til de nådde 42,500. Dette tallet kan fordeles på rundt 30,000 slaveleirer, 1,150 jødiske gettoer, 980 konsentrasjonsleirer, 1,000 krigsfangeleirer, 500 bordeller, og flere tusen andre leire hvor eldre og handicappede ble tatt livet av eller tvangsaborter ble utført. I Berlin alene var det over 3,000 slike leire eller «jødehus» som de ble kalt, mens det i Hamburg var 1,300.

Omfang kjent
Det enorme tallet av slike leire gjør at det er vanskeligere å tro tyskere som hevdet at de «ikke visste om» den systematiske utryddingen av jøder og andre. Det kan også gjøre det lettere å få erstatning, noe som kan koste dagens Tyskland langt dyrere enn først antatt. Da Adolf Hitler kom til makten i 1933 opprettet Det tredje riket hele 110 leire for politiske motstandere, og forskerne mener at over 10,000 politiske opponenter og andre var fengslet i dem.

Av Knut-Einar Norberg i USA