KrF Hareides opptreden på Holocaustdagen.

 
KrF Hareides opptreden på Holocaustdagen

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 30.01.12

 

KrF er samlet til storsamling i Bergen. Fra nettet plukker jeg ned at han bruker møtet og dagen til et kraftig oppgjør med Sverresens KrF i Sarpsborg som har avholdt et stort møte om det mye omdiskutert møte om antisemittisme. I følge avisreferatene ville han ha et KrF ”til beste for folk flest. Det gjør vi ikke – slik ett av lokallagene våre bidro til”. Folk fikk ”oppleve ”Tøffe Hareide” for første gang” der han uttaler: ”Jeg håper det er siste gang vi opplever noe slikt.”
Gruppeleder Annar Halse prøvde å roe saken litt ned ved å minne om at Lokalpartiet hadde ønsket å være tydelig i engasjementet mot antisemittisme. – Men så ble det dessverre den tragedien som Hareide tar avstand fra, vedgikk Hareide. Hareide kunne enda glede seg over et ”unnskyld” fra lokallaget. Man vil vel mene at det var et større og viktigere ”UNNSKYLD” han burde vært med på denne dagen! Det hadde vært en verdig markering for KrF.

Og så kommer nok et stort MEN: Hva gjorde Hareide og KrF på denne uhyggelige Holocaustdagen for å markere avstanden til antisemittismen som gror over hele Europa og vokser i Norge med voldsom kraft? Intet, så vidt jeg ser – snarere tvert imot – etter min mening - ved å sable ned et lite lokallag som prøvde å gjøre noe i ytringsfrihetens navn. (Ytringsfrihet er jo noe man trenger for det man ikke liker å høre)

Man minnes Ibsens ord: ”I anelsenes mangel, har fyren med hornene sitt beste angel”.

 

I mens kom statsminister Stoltenberg med en beklagelse overfor jødene – 70 år for sent - av hva nordmenn gjorde mot jødene på Norsk jord i 1942. Greit nok – bedre sent enn aldri – men viktigere er nå hva han og Støre gjør videre i støtte for Israel og jødene. Vi venter med spenning på at handling skal følge ord, eller skal vi fortsatt måtte skamme oss over hva nordmenn gjør ut fra norsk jord og pengesekk?