Velg Hareide og KrF er ferdig

Relatert stoff:

I dødens ærend.

 
 

 


Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 11.02.11

 

Hareide er på vei inn som ny leder av KrF - ikke minst bakket opp av Oslo -”eliten” – men hva mener grasrota i de tunge fylkene på Sør-Vestlandet? Det spør man ikke om. Der er det en del som ikke glemmer Hareides utspill så lett som noen av de dominerende tror. Hans nylige utspill med å skulle ha med seg Inger Lise Hansen inn fra kulden - taler sitt tydelige språk.

 

I et intervju I Norge I DAG nr. 43, 2010, som journalist Svein Villy Sandnes hadde med Anette Trettebergstuen (Ap.) sier hun bl.a. ”- at det kan virke som det er en ny generasjon på gang i KrF, med blant annet nye stortingsrepresentanter som er i ferd med å endre partiets kurs på viktige områder.” - - Dette ser vi blant annet når nesteleder Dagrunn Eriksen i KrF for en tid siden tok et oppgjør med hvordan folk i partiet omtaler homofile. Og vi ser det ved at Knut Arild Hareide tok til motmæle med en blogg under KrF`s landsmøte i fjor og sa at partiet ”ikke skulle gradere folks kjærlighetsliv”, når noen mente at ekteskap mellom homofile strider mot skaperverket, sier Trettebergstuen.

 

I byttehandel sier hun KrF vil oppnå ”både miljø, velferd og bistand - mot at de gir opp homo- og likestillingskampen.” På denne bakgrunn vil hun nå holde en åpen dør for KrF – for alternativet synes langt verre med H og FrP i regjeringskontorene, da sier hun: ”Får vi en slik regjering, er vi garantert omkamp om ekteskapslov og nedleggelse av likestillingsombudet” sier hun til VG.

 

Dette bør kristenfolket ikke glemme – men ta med seg inn i de kommende møter og nominasjonsprosesser. Kommer Hareide på topp som det nå synes – og man ikke får en full utskiftning med de konservative kreftene fra Sør- Vestlandet inn i posisjoner, kan KrF etter min mening belage seg på en lang tid under sperregrensen på 4 % og kanskje aldri komme tilbake i posisjon.