Stoltenberg og Bomann-Larsen i nye Kongeskandaler?

 

 

Av Jørgen Høgetveit, i www.Kommentar-Avisa.no – 28.10.11

 

Kanskje i håp om at deres tidligere skandaler overfor Kongen og dennes statsmakt er glemt, starter de opp på ny frisk. Stoltenberg med sin ikke alt for gamle salattråkking omkring utdeling av Jernkorset (8. mai 2011) – en utmerkelse som var innstiftet av Kong Haakon. Som en folkevalgt som kommer og går – opphøyet han seg til en statsstørrelse som han etter norsk forfatning ingenlunde kommer til å inneha – i alle fall ikke før de har smadret Grunnloven som de arbeider på med stor iver.

De liker tydeligvis ikke dette med en salvet Konge av ”Guds nåde”, og Ap. har – som Aftenposten påpeker i dag – motarbeidet Kongemakten helt siden de selv fikk innpass fra 1903 (ideologi) og spesielt siden 1935. Særlig var man usikker på Nygaardsvold som senere møtte 2. verdenskrig med sammenbrudd, tårer og ønske om abdikasjon, mens Kong Haakon stod fast!

 

Nå tror Stoltenberg tydeligvis at han ved å svikte den årlige Kongemiddag som markerer forening av makten i nasjonalstaten Norge – kan nå de nordiske folks hjerter gjennom å forene seg med Skavland på TV. Personlig gidder jeg ikke å se på den pratemakeren – han som for øvrig fornærmet Stoltenbergs far for en del år siden. Stoltenberg senior ga Skavlan en velfortjent ”piskesnert” over munnen. Skavlan var ufin nok til å antyde siden senior hadde skiftet bleier på jr. – så nærmet vel tiden seg for bleieskift på senior også. Da kom det: Jeg trodde jeg var innbudt her som gjest. (etter minne) Det stoppet munnen på Skavlan.

Å møte opp der i stedet for å samles om Norges Konge for å utnytte stort seertall og nå folket – vil virke stikk motsatt. Fra signingsferden og igjen og igjen ser vi at folkets hjerter henger ved Kongen – og politikerforakten begynner å bli farlig stor.

 

Så har vi historiker Tor Bomann-Larsen. En skriver nesten ”såkalt historiker”, fordi han tydeligvis er en historiker som tidvis lite holder seg til harde fakta. Han bør – etter min mening - være uhyre forsiktig med nye utgivelser som fagmann om dette tema. Mange av oss har ikke glemt hans forrige utgivelse som antydet at Kong Olav var et produkt av ”kunstig inseminasjon” og ikke ektefødt sønn av Kong Haakon. Den gang skrev jeg artikkelen: ”Boman Larsens faneflukt fra fakta.”.

Dette innså medisinere ganske øyeblikkelig at var det rene sludder uten rot i virkeligheten. Prof. Sturla H. Eik-Nes skrev i Aftenposten 19.10.04: ”Kongeleg befruktning og fødsel”. Rent medisinsk avfeier han slike spekulasjoner blankt. Han er kanskje Norges fremste ekspert på gynekologi, men også kvinnelige leger avslørte dette sludderet med en gang. Hvorfor tok ikke Boman Larsen en telefon til fagfolk? (Se også: Kongesaken. Hvorfor herr Bomann-Larsen? og Ap. og radikalismens lange kamp mot tronen – om makten. og Marker Konge og Fedreland ekstra på Slottsplassen 17. mai!)

Senere kommer historikeren Bodil Katarina Nævdal på banen og uttaler til VG 9.09.05: ” – Kongebok med graverende feil”. ”Nævdal avviser denne teorien fullstendig” og konkluderer uforbeholdent: ”at kong Haakon definitivt er kong Olavs biologiske far”. Hun påpeker at det finnes ikke annet kildemateriale. Hvorfor skriver Boman Larsen slik han gjør? Nasjonal-sosialistene drev visst på med de samme teorier i 1940-45!

 

Så var kong Olav utsatt for kvinnerykter. Avisen skriver: ”Prinsesse Astrid lei av sladder om faren: Kongen avviste kvinnerykter på dødsleiet” 19.09.05. En statsråd skrev visst også en bok fra ting han hadde hørt ved Kongens bord. Jeg trodde de hadde taushetsplikt fra det bordet!

 

Og nå er altså Bomann-Larsen i gang igjen med antydninger om at Kong Olav skal ha vært inne på tanken om dialog med nazistene! Olavs brev dreier seg om to brev til nære slektninger i England – og kan etter min mening ikke oppfattes som offisiell innblanding i norsk utenrikspolitikk – i strid med sin far – som han fulgte trofast på flukten.   

Og så fortelles det i følge pressen om noe som B.L. selv sier han ikke har belegg for – altså bare henger i løse lufta – at dronning Märtha ble operert av en lege som var tilhenger av drap (aktiv dødshjelp), men han vet intet om at hun ble utsatt for det. Hva er vitsen med slike fortellinger?

 

Og dette skjer samtidig med at Stoltenberg avlyser Kongemiddagen, for å takke svenskene og nå de nordiske folk i forbindelse med Breivikterroren. Han skal helt sikkert få merke at han oppnår det stikk motsatte – og ganske sikkert vil flere få erfare det samme. Selv om folket synes å reagere sent – er det ikke så naive som noen synes å tro.

 

Og så må vi ikke glemme Langeland (SV) som også var på Kongemiddag engang, men i dyp uærbødighet brøt opp fra middagen før Kongen. Selvsagt fullstendig brudd på god takt og tone. Langeland fortalte selv til NRK at Kongen etter en stund hadde kommet ut til han og sagt: ”Langeland, jeg trodde De var syk, men nå skjønner jeg jo at De var røkesyk”. Lun, men likevel bitende ironi! Noe av samme tonen som han under denne Kongemiddagen omtalte i talende men muntre ordelag – som antydet at nok noen kunne ha begynt å anse kongen og Dronningen for ”musèale”. *

Vi husker også en liten TV-snutt, jeg husker ikke dato, som spilte skuespill om avviklingen av Kongedømmet, bortkjøring av kongen og overgang til republikk. Jeg trodde nesten ikke hva jeg så!


Dette danner etter min mening et mønster vi skal merke oss – og etter hvert gi politikerne et velfortjent politisk svar i media og i valg. De er valgt av folket og på GRUNNLOVENS RETTSKILDES grunn – og har ingen fullmakt fra folket å gjøre slik mot Kongehuset som skal være beskyttet av Grunnloven.

 

Hvorfor kan ikke disse folkene heller slutte seg til Hellig Olavs bønn som grunnfestet kristenretten og Kongemakten her i landet på Moster i 1024 ved å si: ”Det første i vår lov er at vi skal bøya oss mot aust og be til Kvite Krist om godt år og fred, at me må holde landet vårt bygd og drotten vår ved helse, Han være vår ven og vi hans vener og Gud være ven åt oss alle.” (etter minnet)  


Avslutningsvis synes en heller ikke dette minner mye om: ”Gud sign vår Konge god! Sign han med kraft og mot, Sign hjem og slott! Lys for han med din Ånd, Knytt med din sterke hånd Hellige troskapsbånd Om folk og drott.” som tydeligvis Grunnloven legger opp til.

 

 

* I følge medier som gjengir en NTB melding gjengis talen til HMK Harald slik på dette punktet:
«– Neste år runder dronningen og jeg 75 år. I den anledning har regjeringen gitt Nasjonalmuseet i oppdrag å lage utstillinger rundt om i landet med gjenstander fra de kongelige samlinger. Det gleder vi oss veldig til. Den eneste lille nagende ettertanke vi har hatt er om vi selv fra nå av betraktes som museale. Dronningen har rådet meg til å ta dette opp med statsministeren – i all fortrolighet, selvsagt.»