Åpenhet Stoltenberg - hva mener du?

Åpenhet Stoltenberg – hva mener du?

 


Av Jørgen Høgetveit
, i www.Kommentar-Avisa.no - 21.12.11


Etter den onde dagen 22. juli 2011 sto statsminister Stoltenberg fram som den lederen som skulle seire over ondskap og massedrapene med demokrati og åpenhet.

Det ble masse følelser satt i sving – forståelig nok – men likevel noe uforståelig på bakgrunn av regjeringens kalde skulder til jødenes kamp etter utallige lignende aksjoner mot det jødiske folk som har pågått over mange år – og i et folk med ufattelig dype traumer.

 

Men nå skulle det altså bli mer demokrati og åpenhet. Sannheten om at Ap overhode ikke hadde innsett menneskets bunnløse ondskap og derfor sørget for skikkelig beredskap av Regjeringskvartalet ble ikke nevnt. Og antiterrorstyrker som på et øyeblikks varsel kunne sikre dem, Storting og Slott – ble ikke nevnt – selv om han nok visste det. I alle fall burde han ha visst – men kanskje satset han på at når de var så snille mot Mulla Krekar og Hamas osv – de som de muligens tenkte var de virkelig aktive terrorister – så ville alt gå bra her i Norge – dette på tross av alt som har skjedd i Europa. Det som tydeligvis ikke var innenfor hans pannelapper – var at ”revolusjonens barn alltid har spist hverandre.” Og en ting til: Gir man den onde ”lillefingeren”, er det ikke lenge før han tar hele hånda, i dette tilfellet Regjeringsbygg og ungdommen på Utøya. Dette vet folkevettet instinktivt, men for den ”hjernevaskede elite” synes det vanskelig å forstå slik enkel visdom. Det er som når folk som skiller seg. De tror de skal opprettholde sin gamle vennekrets, men folk senser at den slags aktivitet er sosialt smittsom og av hensyn til sin egen sikkerhet trekker de seg unna. Dette er vel etablert forskningsfakta fra tre Universiteter i USA. Allerede Ibsen sa at: ”i anelsenes mangel, har fyren med hornene sitt beste angel!”

 

Men så var det ÅPENHETEN da Stoltenberg. Var det ikke den du lovpriste for høy og lav for å bevare Norge slik vi kjente og var glad i det: altså med god åpenhet.

Hvorfor var man da ikke åpen om all svikten som pressen grov fram etter hvert. At Grubbegata ikke var stengt etter 7 års nøling, ikke var det beredskapsøvelser i Regjerings-bygget, spesialstyrken HV-16 var nedlagt i februar uten at lovmessig prosedyre var fulgt, osv, osv.

 

Og så blir det i følge Aftenposten nett 17. desember 2011 sagt: ”Terrorofre får beskjed om å holde munn”! Og videre: Ansatte i Regjeringskvartalet har fått beskjed om at det strider mot deres ansettelsesvilkår å kritisere dårlig sikkerhet. De blir truet med ”sosiale sanksjoner”. Noen får også høre at ”de trenger ikke å skaffe seg bistandsadvokat.” Hva i all verden mener du med ÅPENHET? Hvor blir det av Grunnlovens § 100 oppi dette – selv om den er betydelig rotet til etter Stortingets forandringer.

 

Skal det norske folk skjermes fra å bli ”uroet” – som det også antydes - eller er det deres manglende beredskap som skal dekkes over? Og dette kan man drøfte videre mot meldingen som siger inn fra hele landet om et stadig svekket forsvar både av landstridskrefter, luftforsvaret og de marine styrker. Oberstløytnant Jonassen sa i sitt avskjedsintervju med Fædrelandsvennen, da de la ned Evjemoen: at de som ikke ville ha en egen hær, fikk snart besøk av en annen. (etter minnet).
Og de 5 norske fregattene ligger jo mye ved kai og ruster – som en del av opprustningen – som et vittig hode formulerte det. De nye jagerne som skal erstatte de gamle og snart nedslitte jagere – er fremdeles under utvikling med prisoppgang.

Og så var det landbruket og kornsiloene som skulle gi oss matsikkerhet, Norge som har en selvdekning på 39-40 % - for som du sikkert vet - så duger ikke heltene engang uten mat og drikke.  

Kan de ikke engang ta vare på seg selv – kan en knapt stole på at de kan sikre landet mot krig, ulykker o.a. som kan ramme oss i en ond og urolig verden. Håvamål taler sterkt om ”uår på menn” som den verste ulykke som kan ramme en nasjon – og profeten Esaias kan du selv lese om i kp. 2-4 der han bl.a. roper til Gud i nød over at kvinner og guttekåthet råder over landet.